Kylan är här

Ute var det soligt och kallt och inomhus var det sömnigt. Vaknade när klockan redan passerat lunchtid. Det är skönt för kroppen men inte så bra för min att-göra-lista. Det är många kreativa timmar som jag sover bort, tyvärr men jag börjar faktiskt tro att min kropp behöver lite mer sömn.

En bra lästid är när tvättmaskinen snurrar och det blev en maskin och några kapitel innan jag tog mig ut i solskenet. Tog en lite längre promenad till bibblan för att hämta en bok. Under begränsade tider får man hämta reserverade böcker men jag tror att de ska öppna upp lite mer på måndag. Vi får väl se. På alla dörrar står att det är stängt så det skrämmer säkert bort många.

I ett köpcentrum fanns ett av mina utlämningsställen dit en bok kommit. Det var många nummer framför mig så väntan tog sin tid. När jag fick paketet var det litet och tunt så det är mycket svårt att förstå att det inte kom i brevlådan. Nåväl jag fick i alla fall en rejält promenad.

När jag gick till bibblan var det 7-8 minusgrader. Efter ett antal ärenden hade mörkret fallit och därmed även temperaturen så promenaden hemåt var kyligare, 11-12 minusgrader. Jag frös inte men jag blev ändå kall och känner mig frusen nu. Baljor med varmt te är min räddning. Gott te och en intressant bok ger en bra lördagskväll i januari, tycker jag. Och med filt och raggsockor blir den ännu bättre.

Annons

13 tankar på “Kylan är här

  1. Jag gillar inte att sova för länge. Nio sen är dagen lite förstörd för mig. Tur inte alla tänker och känner så!
    I morse var det -13, ikväll bara -3.

    • Jag skulle vilja kunna sova mindre och få mer tid för annat. Hur jag än försöker så blir det inte bra. Jag mår inte bra och fungerar sämre utan sömn. Att lida av sömnbrist är inte bra och av den anledning är det gott att kunna sova.
      Här är det också kyligt när kvällar och nätter och det dröjer till långt in på förmiddagen innan temperaturen stigen. Men då är jag inte ute och promenerar.

  2. För fyra år sedan var jag genom arbetets försorg på en mycket intressant föreläsning om sömn. I ett historiskt perspektiv var det viktigt att ”rika och fina människor” sov länge medan arbetarklassen ansågs lag om det blev sovmorgon. Hur som helt så betonade föreläsaren som var läkare att det är oerhört viktigt att sova klart. Att vi egentligen borde göra det varje dag för att må bra. Nu fungerar det inte när man arbetar men han tyckte att under helgerna skulle man absolut försöka sova i kapp. Min lilla siesta på fredagseftermiddagen gör stor skillnad för hela helgen och jag känner mig mycket mer utvilad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.