Kvällspromenad

Har en ambition att få kroppen att må bra. Att jobba hemifrån är verkligen en katastrof för kroppen. När jag pluggande så klarade jag mig hyfsat tack vare simning och massage och det saknar jag verkligen nu. En lösning, till dess att simhallen öppnar igen, är att ta en kvällspromenad varje kväll. Jag tänker att om jag får in en vana att gå klockan 18.00 varje kväll så har jag en bra anledning att inte jobba för länge på kvällarna. 18.00 är en bra deadline.

Ikväll var det oerhört varierande underlag. Längs sjön var dimman tät att jag nästan inte såg någonting. På vissa ställen är det blöt asfalt, andra ställen förrädisk svartis och ytterligare andra ställen ren isgata. Turligt nog hade jag kängorna med dubbar så det kändes tryggt.

För mig är det promenad när jag går längre än 30 minuter utan paus och långpromenad när jag är ute längre än 60 minuter. Kvällens promenad vad 54 minuter och det var skönt. Jag hinner tänka mycket under dessa stunder och det tycker jag om.

Nu ska jag leta på några stretchövningar eller yogaövningar. Jag är så sne och stel i kroppen och det kändes under promenaden. Jag måste ta hand om det nu innan det leder till värk.

8 tankar på “Kvällspromenad

 1. Det låter som en bra strategi. Dels kommer du ut och rör på dig, dels avslutar du jobbet i rimlig tid. Som hundägare kommer man alltid ut och det är helt klart en stor fördel.

   • Som jag förstår det behöver hundarna få göra sina behov, nosa, leka och annat. Det är det jag menar med att en hundrastare behöver ta hänsyn till hunden. Jag skulle aldrig vilja tvinga en hund att leva mitt liv, då förstår jag inte varför man har en hund.

   • Nja, säger jag igen. Självklart behöver hundar uträtta sina behov och det gör de på en del av promenaden och då ingår självklart också nosandet. Men en hund leker inte på en promenad utan det gör man vid andra tillfällen när man aktiverar den på olika vis såväl mentalt som fysiskt. Sedan är det också så att hundar tycker om att arbeta och att vara aktiva på olika sätt. Man väljer helt enkelt ras utifrån sina intressen, i alla fall om man är en ansvarsfull hundägare. Min kollega springer två mil med sin hund och de stortrivs båda två. Ett kullsyskon till Miss T åker skidor med matte och det är det bästa hon vet. Det handlar inte om att tvinga en hund att leva en människas liv utan att se möjligheterna vad man kan göra tillsammans med rätt ras. De är otroligt stora och att lyfta på benet mot en stolpe är bara en del av det hela. Rasta en hund är en sak men att göra saker tillsammans något helt annat.

   • Jag förstår självklart allt det där. Det jag menar är att jag inte alls har fått något om bakfoten. Däremot har jag andra behov med mina promenader. Att ta ansvar för en hund är ett stort ansvar och för mig ser jag helt klart fördelar men även nackdelar. Jag tycker att man kan respektera att har olika behov med sina promenader.

  • Jag älskar att promenera men ibland hamnar jag perioder då jag lessnar totalt, då behöver jag hitta sätt som motiverar mig. Det kan vara nya vägar, musik i öronen, att göra ärenden mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.