Rårörda lingon

Lördagen blev en skön dag där jag var ute hela eftermiddagen och promenerade. Kom in först när det började mörkna. Jobbade vidare med mål och ambitioner för året och såg något nytt, ord som jag inte använt tidigare så jag har låtit det vila under natten för att slutföra idag. Väldigt spännande när man ser nya saker hos sig själv.

Hann läsa och reflektera och parallellt med det gjorde jag rårörda lingon. Har en hel del bär i frysen och jag kände att det var dags att rensa ut. Nu återstår att se vad jag ska ha det rårörda lingonen till. Kanske blir det mycket blodpudding och köttbullar i veckan.

I morse vaknade jag tidigt av dunder och dån. Tydligen har vi en ny tidningsutdelare för gratistidningen och hen klampade rejält. Ibland kan man höra att det går i ytterdörren, och man kan känna tryckförändringen, men det är sällan jag hör steg i trappan. Och det händer i stort sett inte att jag vaknar av det, med undantag när grannens alla barnbarn sjöng i trapphuset en morgon. Hur tidningsutdelaren lyckades föra så mycket oväsen är en gåta men jag kom i alla fall upp ovanligt tidigt.

Är inte helt utvilad då jag haft en natt med många kraftfulla drömmar. Har vaknat många gånger och drömmarna finns kvar inom mig. Inte alls mardrömmar, utan andra drömmar som inte vill släppa taget. Men det är ju söndag och jag kan ju ta det lugnt idag.

7 tankar på “Rårörda lingon

  1. Det är irriterande när man blir väckt av något störande ljud. Vår granne mittemot har skaffat en värmepump som är allt annat än tyst. Har vi sovrumsfönstret öppet så hör man den hela tiden. En annan granne har också värmepump men den hörs inte alls. Det känns svårt att klaga på detta men det är ett irritationsmoment.

    • Visst kan det vara irriterande. Nej, jag vill absolut inte klaga, jag blev nog mer förvånad. Har fungerat på om hen i trapphuset hade ovanligt tunga kängor. Eller om de var fler. Vill ju inte ha obehöriga i huset.

  2. Det kan ju bero på fotbeklädnaden. Snopet att behöva vakna av det. När vi flyttade hit för drygt tio år sedan, körde tidningsbudet moped. En väldigt högljudd sådan. Så det var väckning halv fem-fem varje morgon.

    • Vissa ljud är störande, så är det. Jag har ju ett soprum utanför sovrummet och när det kommer och tömmer tunnorna med glas – ja då låter det. Om fönstret är öppet då, så vaknar man. Å andra sidan så brukar man ju vänja sig vid ljud och det är de nya ljuden man reagerar på .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.