Snö

Idag sprang jag ut på lunchen för att köpa ett mål mat och där ute i verkligenheten fanns både snö och massor av is. Det var många som gled fram på trottoaren så jag hoppas att alla håller sig på benen så att vi inte fyller akutmottagningarna med frakturer. Kollegorna i norr rapporterar om mycket snö men idag kom överraskningen att även vår skånetös hade massor av snö, vilket är ovanligt i hennes trakter.

Tänker att det kanske kan bli skidsäsong. Ser att några spår har öppnat. På facebook såg jag en väninna i Finland som åkte skidor till jobbet i centrala Helsingfors! Det vore ju roligt att skida till kontoret. Måste kolla om det går.

8 tankar på “Snö

 1. I våra trakter av Skåne är det bara snöblandat som hinner töa innan det når marken, än så länge i alla fall. Skida till kontoret låter som ett spännande alternativ. Förmodar att du är en van skidåkare.

  • Nej, inte alls men jag kan bli en van skidåkare om jag tränar. Jag åkte mycket skidor som liten men är det mest på golfbanor – där är det lagom platt.

   • Som jag då. Som liten åkte jag väldigt mycket längdskidåkning och även i delvis kuperad terräng. Tyvärr tror jag inte att takterna sitter i längre… Förmodligen har man dock ganska så lätt för att träna upp det igen. Här är problemet bara bristen på snö…

   • De år som vi haft snö har jag varit ute men problemet i vårt område är att det är trångt vid de bästa spåren. Ett år var man tvungen att vara på plats vid 7-tiden på morgonen för att få en parkeringsplats. Sedan var det fullt. Jag gillar trots att sovmorgon bättre än skidåkning.

 2. I Örkelljungatrakten har det kommit 2-3 dm. Vi som bor några mil norrut har fått mindre. Så det verkar ha drabbat olika. På jobborten är det också mer. Fasar för i morgon bitti!

  • Det verkar vara väldigt lokalt eller så finns det snöstråk på något sätt. Kollegan hade nästan snöstorm – det var vitt överallt och inte alls kul att var ute med bilen. Betydligt tryggare att vara hemma.

 3. Lokala variationer med snömängden – själv är jag gladast om det inte kommer någon snö alls, men så är det ju inte då … skönt ändå att vi bara fått ca. en dm. 🙂

  • Även jag kan leva ett gott liv utan snö. Hade jag velat ha mer snö, hade jag flyttat norrut, tänker jag. Men å andra sidan är jag så generös att jag tycker att barnen ska ha snö på sportlovet så att de kan åka pulka men sedan vill jag ha vår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.