Ovanor

Det går fort att skapa en ovana.

Min ambition är att äta lagad mat varje dag. Jag är urusel på matlagning och äter främst på lunchrestaurang och nu blir det att hämta mat i låda eller köpa färdiglagat i delikatessdisken på Ica. Men nu tänkte jag laga mat och förra veckan blev det blodpudding. I går kokade jag pasta och det gjorde jag även idag. Min mat är inte god, så även om ambitionen kan låta bra så smakar det inte så gott. Vi får väl se hur det går med den här vanan.

En annan ambition är att sluta jobba i tid på dagarna och skiva mycket på kvällen. Igår gick det ganska bra men jag skrev lite för länge så det blev sent. Idag har jag jobbat fram till 22.45 och att skriva är inte att tänka på. Den är ovanan kom fort.

Turligt nog har jag ju ännu en ambition att fokusera på det jag kan påverka. Och jag kan ju ändra mitt beteende och i morgon ska jag ha balans i livet igen, tänker jag. Vem vet, det kanske funkar!

14 tankar på “Ovanor

 1. Din mat är säkert god, bara du som inte tycker för att du stått och gjort den. Leta upp ett recept som låter gott(tex på Tasteline har jag för mig man kan söka på enkla recept) Man lär sig snabbt. Yngsta hade matdagar när hon gick på gymnasiet. Två dagar i veckan. Hon googlade recept, vi handlade, hon lagade.

  • Tyvärr så ingår sällan kock. Det är matlagningen som är totalt ointresserad av. Ibland gör jag storkok och fryser in som matlådor, det kan fungera. Typ korvstroganoff eller tonfisksås med ris.

 2. Med tanke på att du har en ambition att fokusera på det som du kan påverka så är det bara att börja med matlagningen. Upp till bevis! Testa nya enkla recept eller prova en matkasse innan du bestämmer dig för att det inte fungerar.

  När det gäller arbetstiden så får du sätta ner foten inför dig själv. Jag har förstått att skrivandet är viktigt så då gäller det att få en balans i tillvaron.

  • Idag blev det hämtmat och det fungerar ju, trots allt. Det är svårt att få upp intresse gemen recept, det blir inte roligare. Behöver komma på något annat knep. Tvång är ett sätt men inte heller det känns lustfullt.

   Ibland kommer verkligenheten emellan och saker att ta hand om. Men visst vill jag skriva mer och ha min fritid. Men självklart jobbar jag inte 14 h om det inte behövs.

 3. Tillhör de som fullkomligt älskar att laga mat, men det är en annan historia. Ovanor är väldigt lätta att skapa men svåra att bryta, jag arbetade tidigare 365/7/24, jobbade i princip alla dagar i veckan och väldigt länge. Hade jag ett projekt som upptog nästan 100% och det dök upp ett nytt som även detta krävde nästan 100% så ”varför inte”, men med ålderns rätt och hänvisningen till att jag har ett barn bröt jag detta.

  • Jag vill ha ett utmanande och varierande jobb så för mig är det inte riktigt aktuellt med fasta tider, jag blir understimulerad om det är för förutsägbart och likartat. Men ibland blir det för mycket och förra året var ett sådant år. Men jag förutsätter att pandemin inte vara för evigt och då kommer mycket att lätta. Jag vill ha lite mer balans i livet än vad jag har just nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.