Vardag

Det är måndag, väckarklockan ringde och jag gjorde mig redo för en ny termin. Min långa julledighet är över och jag anade att det skulle bli trögt att komma igång. Men nu sitter jag här efter en lång arbetsdag och känner mig glad och nöjd. Jag är glad att jag har ett jobb, jag är glad att jag har ett intressant och motiverande jobb och jag är glad att jag har många bra kollegor. Och jag är glad att jag åt lagad lunch idag. Jo, det finns mycket att vara glad över.

För mig är det viktigt. Jag väljer att lägga min energi på sådant jag kan påverka och jag försöker att ha mitt fokus på bra saker. Det negativa kommer ändå, jag behöver inte leta fel eller saker att klaga på – de problem som faktiskt kommer räcker för mig. Det är min strategi för att må bra.

Något annat som får mig att må bra är att skriva. Just nu går det bra, och då gäller det att passa på innan nästa dal kommer. För det böljar med toppar och dalar – det är ju så livet är.

12 tankar på “Vardag

  1. Ett klokt tänk. Självklart ska vi fokusera på det som är bra och på det som vi har möjlighet att påverka. Kan vi inte påverka så är det bortslösad energi men samtidigt så kan den maktlösheten ändå vara nog så frustrerande.

    • Ovisshet är, enligt vad jag läser mig till, något som leder till stress. Kan man acceptera att inte veta allt och lär sig att hantera det, så är det en klar fördel. Det kräver förstås träning, tänker jag, som det är med allt annat.

  2. Precis så är det. Man ska aldrig oroa sig i onödan, men ibland är det lättare sagt än gjort.
    Men man ska definitivt se allt som är bra!
    Skriv på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.