Slaskpromenad

Tog en paus i skrivandet idag för att bege mig ut på promenad. Jag mår bra av att komma ut varje dag och måste prioritera det. Nu när jag tänker tillbaka på skoltiden så tog jag ofta en längre paus mitt på dagen. Det passar mig bra. Min slutsats är faktiskt att den lunchpaus som man har på jobbet är för kort. För mig vore det nog bättre att jobba hela förmiddagen, ha en längre paus mitt på dagen för både lunch och promenad eller annan träning för att sedan fortsätta en längre bit in på kvällen. Nu är det ju inte så samhället ser ut men jag tror att jag skulle må bra av det.

Dagens promenad, som så ofta, gick först i närområdet och sedan till biblioteket för att lämna en bok. Nytta med nöje, kallar jag det, det känns bättre så. Det var nollgradigt ute vilket innebar varierande vägunderlag. Bitvis slask, bitvis barmark och på vägen hem föll både mörkret och temperaturen och det frös på. Smältvatten blev ishinna.

Till dagens glada nyheter hör att biblioteket ska öppna igen för att lämna ut reserverade böcker. Nu har de varit extra kluriga: huvudbiblioteket har endast öppet på helgerna medan de två filialerna har öppet vissa specifika dagar. Syftet är att minska risk för trängsel i kollektivtrafiken. Jag tänker att syftet är gott, det ger en signal. Däremot har jag inte så stora förhoppningar om effekterna. Jag har inte uppfattat att det finns någon statistik som stödjer att det är biblioteksresenärer som orsakar trängsel. Min tro (nej, jag har ingen fakta att tillgå) är att de som har bil, tar bilen och de som behöver åka kollektivt gör det och vi som är vana att gå fortsätter att traska. Men vem vet, jag kan bli överraskad!

14 tankar på “Slaskpromenad

  1. Det bästa vore om det fanns en möjlighet att var flexibel med sin lunchrast men det är nog svårt. På en arbetsplats hade jag en och en halv timmes lunch och jag tyckte det var på tok för mycket. Sedan är det självklart en smaksak.

    • I princip har jag flextid och viss möjlighet att förlänga min paus men i praktiken är det möten nästan jämt och jag är glad när jag överhuvudtaget hinner med att äta lunch.

  2. Här i min stad är stadsbiblioteket stängt till den 24 januari, till min stora sorg. Jag har aldrig upplevt någon trängsel där, där är stort och luftigt. Absoluti nte så mycket folk som i mataffärerna. Vi har en liten bokhylla i bostadsrättsföreningens tvättstuga, den får jag kolla i nu ☺

    • Det är ju vanligt att biblioteken håller stängt på ett eller annat sätt. Några verkar har den här möjligheten att man kan reservera och hämta böcker, vilket är fint. Jag har tillgång till böcker, jag klarar mig men jag är väldigt tacksam att ha tillgång till biblioteket.

  3. Vi har flex som vi kan nyttja i samband med start/slut och lunch. Jag har lagt som förslag att även kunna nyttja flex till andra delar av dagen, just för att kunna komma ut i dagsljus.

    • Det är klokt. I princip skulle jag kunna ta ledigt med i praktiken är det så svårt med alla möten. Men visst, jag skulle ju kunna försöka blockera tid i kalendern för längre luncher.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.