Teateråret 2020

För den som känner mig eller har följt mig en längre tid, så är det känt att jag uppskattar teater. Det var någon gång för 15 år sedan då jag återupptog mitt intresse och började gå ofta. Främst på Dramaten och Stadsteatern i Stockholm men gärna resor till stadsteatrarna i Göteborg och Malmö, Östgötateatern i Norrköping mfl. När jag pluggade och saknade lön var jag lite mer försiktigt i urval eftersom jag inte riktigt tyckte att jag hade råd att gå lika ofta som tidigare och såg fram emot att se mer när jag började jobba igen.

Det blev förstås inte som jag tänkt mig. Teateråret 2020 är lätt att summera med en enda föreställning. Det är minst sagt magert och det märks att något saknas i mitt liv. Det är inte alls samma sak att läsa en pjäs, lyssna på radioteater eller se en inspelad pjäs då interaktionen mellan ensemblen och publik är viktig. Jag får inte alls samma utbyte, inte samma tankar, känslor och upplevelse. Jag känner mig begränsad utan teater, det är något som saknas och det påverkar mig mer än jag anat.

Självklart förstår jag att man inte kan ha föreställningar för max åtta personer men jag hoppas på lösningar framöver, på ett eller annat sätt. För hos mig finns en stark teatertörst och stark längtan. Jag saknar verkligen teaterupplevelsen.

11 tankar på “Teateråret 2020

  1. Förstår att du saknar det. Här har det blivit två föreställningar genom skolans försorg under det gångna året. Det kan naturligtvis inte jämföras en vanlig föreställning men jag är ändå glad över att eleverna fått två kulturevenemang. Den senaste föreställningen jag själv såg var ”Matilda the Musical” på Malmö opera och det känns länge sedan. Jag hoppas verkligen att kulturlivet kan komma igång igen framöver.

    • För många olika aktiviteter finns goda alternativ men för andra är det svårt. Jag saknar bokcirklar men det kan fungera digitalt tycker jag. Men oj så jag ska unna mig teater när det är möjligt.

    • Visst blir det. Jag har nog mest sett konst i olika former som trevligt, typ underhållning, men nu inser jag att det betyder så mycket mer.
      Om teatrarna inte öppnar snart går de i konkurs, det måste till en lösning.

  2. Vi får hoppas att det blir ett bättre år för teaterälskare i år. När allt fler blir vaccinerade så blir nog restriktionerna färre.

  3. Under 70- och 80-talet gick jag mycket på Dramaten, Stockholms stadsteater och de fria scenerna, med vissa utflykter till stadsteatern i Uppsala, har även sett en eller annan pjäs i London och New York. Förstår längtan, jag känner verkligen en längtan efter kultur, museibesök och utställningar, även om jag konsumerat det som gått att konsumera under året som gått.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.