Kalahariöknen

Sommaren 2006 var speciellt för mig. Jag jobbade som en gnu dygnets alla vakna timmar, vara bara ledig en dag, morfars begravning. Dessutom gick min tv sönder så jag var utan tv under flera månader. Detta innebär att sommaren 2006 är som ett mindre svart hål. Jag har ingen aning om vad som hände i omvärlden då. Det gör att jag helt och hållet missat dramat med två försvunna kvinnor i Kalahariöknen. Av något skäl har jag även missat att de skrev en bok om sitt äventyr. I somras sändes en radiodokumentär om äventyret (som jag också missade) men de senaste dagarna har jag hört reklam om programmet och går lyssnade jag via webben. Programmet heter ”Försvunna i Kalahariöknen” och jag kan varmt rekommendera den spännande lyssning.

Det började som en planerad utflykt. Tjejerna var väl förberedda för turen och insatt i alla risker och faror. Så händer det helt ofattbara, värre än det värsta, när bilen och alla förnödenheter brinner upp. En otroligt kamp om överlevnad tar vid. Tjejerna är otroligt handlingskraftiga, kreativa och uthålliga och ställs ständigt inför nya problem och utmaningar. Det är helt enastående att de fixade detta äventyr. Jag kan inte förstå varför detta inte blir film. Två helt otroliga hjältinnor som borde lyftas fram mer, tycker jag, för att få balans jämte mot alla tuffa killar oftare framställs som hjältar.

5 tankar på “Kalahariöknen

  1. Ska jag vara ärlig så var jag inte så uppdaterad kring denna händelse heller utan fick googla. Det var mycket intressant läsning och deras upplevelser skulle verkligen göra sig som film.

  2. Jag minns att det var ett par kvinnor som försvann, men hur det gick har jag missat – liksom den här dokumentären. Tack för tipset … ska absolut lyssna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.