Vägen till Äppelriket

Vägen till äppelriket av Anna Fredriksson är en feelgoodroman som utspelar sig på Österlen i Skåne. Det är sista delen i en trilogi där de första delarna är: ”Mellan himmel och hav” samt ”Ett enklare liv”. Berättelsen följer tre generationer kvinnor: Josefin, mamma Sally och mormor Vanja. I denna del är det mormor Vanja som får ta mest plats.

Den självständiga kvinnan som kommit tillbaka till Österlen har en trasslig relation till sin familj. Hon har relativt nyligen lärt känna sin dotter som hon inte sett växa upp. Det visar sig att det finns fler frågor som är ouppklarade. Samtidigt är livet inte helt enkelt för Sally eller hennes dotter och deras liv i Kivik. Det händer mycket.

Kanske händer det lite för mycket för att vara trovärdigt men det blir i alla fall en spännande läsning. Tyvärr minns jag inte allt från de tidigare böckerna så jag har lite svårt att hänga med i vad jag vet respektive borde veta eller tänkt ut själv. Men det ordar upp sig. Trevlig läsning särskilt eftersom de rör sig lite mer på Österlens så att det inte enbart är Kivik.

6 tankar på “Vägen till Äppelriket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.