Nummer 4

Årets andra dag började med en alldeles för lång sovmorgon. Behöver komma ut medan det är ljust och ger mig därför små uppdrag. Idag for jag till bibblan för att lämna tillbaka några böcker. Biblioteket är fortfarande stängt men jag har blivit uppmärksammad på att den tidigare rekommendationen om stängda bibliotek är upphävd och jag hoppas att vi kan påverka så att de öppnar vårt bibliotek snart igen. Det fanns ju en trygg och säker lösning för att hålla öppet så jag hoppas på ett snabbt beslut.

Vid min bil på parkeringen låg en träning med fyran uppåt. Jag tänkte att om jag vore en karaktär i mina egna manus, så skulle detta varit ett tecken för året, kanske ett lyckonummer. Nu är jag ingen karaktär men kanske att jag kan ha tur ändå eller att tärningen i alla fall kan bli en bra novell.

Ikväll ska jag skriva några brevkort eller brev, dels eftersom det är trevligt med personliga hälsningar, dels eftersom det ger bra skäl att ta en promenad till brevlådan. Därmed blir morgondagens uteaktivitet planerad. Men först ska jag lyssna på radions ”På minuten”. Det är skönt att vissa rutiner står sig, även i semestertid.

13 tankar på “Nummer 4

 1. Spännande med tärningen!
  Här ska biblioteket hålla stängt till 24/1 enligt anslaget på dörren. Jag la två böcker i bokinkastet innan idag.

  • Så står det nog även på bibblans dörrar här hos oss. Men vi är många som reagerat, skriver på FB, kontaktar beslutsfattare så jag hoppas att vi kan ändra beslutet eftersom det togs då den gamla rekommendationen gällde.

   • Först kom en rekommendation om stängning (18/12). Sedan togs biblioteken bort från listan (23/12). Nu är det upp till varje kommun att fatta beslut.

   • Har precis hört att nya övervägande och beslut kommer på måndag i min kommun. Härligt när beslutsfattare lyssnar och kommenterar även en lördag!

   • Har aldrig bott i en kommun som är så väl skött politiskt som denna. Även om jag personligen inte tycker det är bästa partiet. Men partiets starka man är fantastisk i allt som rör kommunen. Han är väldigt väl sedd uppe i storstan också.

   • Här hos oss handlar det inte om någon starke man utan koalitioner och samarbeten. Vissa områden fungerar bättre än andra, vissa utmaningar är större än andra. Vad är storstaden och vad har det för betydelse?

   • Så är det absolut, men grannkommunen vi bodde i tidigare var ett sådant skämt, så efter tio år här är vi fortfarande imponerade och förvånade över hur väl detta fungerar! Storstaden, Stockholm och rikspolitiken menar jag.

 2. Jag hoppas att vårt bibliotek öppnar snart igen. Det är aldrig någon trängsel där så risken för smitta måste vara en bråkdel jämfört med en livsmedelsaffär.

  • Håller tummarna för öppning. För mig är det självklart att försöka hitta lösningar, möjligheter och nya sätt istället för att säga nej eller stänga ner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.