Gott nytt år

Väskan är packad för en hotellvistelse, 10 mil bort. Jag har en längtan till att få sitta i lugn och ro med mitt skrivande, samtidigt som jag behöver göra lite research i staden. Vaknade dock med huvudvärk, en aning hosta och en gnutta snuva och väljer att avboka eftersom jag utgår ifrån att detta räknas som ”minsta symptom” även om jag inte känner mig sjuk. Blir en lugn dag hemma i soffan med en bra bok.

När jag vaknade i morse närde jag ett hopp att världen skulle vara lite bättre. Men så snart jag läste nyheter så kom jag ner på jorden igen. Folk har betett sig som idioter med raketer i nyårsfirande, värre än de senaste åren, och President Trump har fortfarande inte kommit på den brillianta idén att erkänna sig besegrad. Jag får fortsätta min sträva att bidra till en bättre värld, även detta år.

Hade tänkt mig en balkongpaus i läsandet. Jag har skaffat bra lådor för att vinterförvara saker i och skulle behöva planera om lite på balkongen. Men det vill jag göra när det är torrt och det är inte det lättaste. Det tycks som att det regnar lite varje dag och inte heller idag kom jag ut innan regnet föll.

Nu är det kaffebryggning som gäller för att unna mig lite gofika tillsammans med ”Spanarna i P1”. Ve och fasa, då min kaffekanna har gått sönder. Nu har jag förvisso ganska många men jag hoppas att detta inte är något omen för året. Gott kaffe måste man ju har för att lyckas med året.

Glatt nytt år!

11 tankar på “Gott nytt år

 1. Vilken otur men självklart helt rätt beslut.
  Tyvärr förändras inte världen så snabbt. Vill vi ha ett bättre 2021 så får vi nog alla jobba på det. Trump har onekligen en del förbättringsområden minst sagt…

  • Jag tycker inte att jag kan chansa även om det bara att pyttiga symptom.
   Nej, jag hade nog på känn att det skulle vara som vanligt i morse men jag hade faktiskt inte förväntat mig så många galningar i nyårsnatten.

 2. Man blir riktigt arg när man ser inslag där ligister/berusade killar leker med fyrverkeripjäser, skulle gärna se att dessa inte fick säljas. När jag besökt New York under nyår har polisen beslagtagit medhavda fyrverkeripjäser som folk har med sig, likadant alla former av alkohol som dricks ute på stan. Trump, ja, bara att konstatera att han är en idiot.

  • Man vill ju tro att lite folkvett borde räcka men när man läser om att de siktar på poliser så tappar jag ju tron på folk. Det känns som att förtroende med att ge undantag från fyrverkeriförbudet är förbrukat nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.