Årets sista morgonkaffe

Sitter uppkrupen i fåtöljen med morgonkaffet, årets sista. Sov länge men är i alla fall lite piggare i dag. Vaknade av telefon då min mamma hade ett nytt dödsbesked att leverera. Denna gång är det mammas morbror som gått bort. Mannen skulle fyllt 90 år i januari men nu blir det inget firande. Det här mannen var ett original, oklart om han ens hade någon utbildning och har levt ett friskt liv, först på en gård sedan i ett samhälle utanför Lund. Det blir en saknad i släkten. Särskilt tungt blir det för min mamma med två dödsfall på mindre än en vecka. Det här är personer hon pratat med i telefon varje vecka så det blir lite tystare.

Planen för dagen är att försöka ta mig ut. Det tråkiga beskedet, bristen på matsäck och gråväder gör att den planerade vandringen uteblir men en promenad bör jag hinna med innan det blir mörkt. Kanske köpa något gott att äta.

Därtill ska jag reflektera över året som varit och planera för det kommande året.

Gott slut!

20 tankar på “Årets sista morgonkaffe

  1. Det var ett tråkigt besked att få och jag beklagar. Förstår att det känns för din mamma för regelbundna samtal är värdefulla. Jag förstår att du ställer in vandringen men en promenad gör alltid gott vilket även något gott att äta gör.

    Gott slut!

    • Gott slut!
      Livet har så många ingredienser och det får man liksom lära sig att hantera. Nu blir det en lugn dag i värmen här hemma och det är mysigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.