Lugna dagar

Den här veckan har varit lugn. Eller rättare sagt, jag har tagit det lugnt. Har igen energi och sover mycket. Då får det vara så. Vädret är ju inte heller så lockande. Det har visserligen slutat blåsa rejält men det är fortfarande mörkgrått och blötväder.

Igår var uppgiften att ta mig till brevlådan med ett viktigt brev samt lämna en bok på biblioteket. Nu är biblioteket ännu mer stängt dvs vilket innebär att man enbart kan lämna tillbaka böcker. Tidigare stängde de för folk men det var möjligt att reservera och hämta ut böcker. Nu har den möjligheten försvunnit och det är totalstängt men undantag för den lilla luckan där man kan lämna böcker.

Dagens uppgift var att ta mig till kontoret för att kolla ett brev som jag tydligen fått. När jag kom dit var dock postutlämningen stängd så det blev att åka hem igen med ogjort ärende. Samtalade en stund med vakten i receptionen som sa att det var folktomt i lokalerna och att postutlämning fått ok på att gå hem tidigare och det tycker jag är helt i sin ordning.

Resten av dagarna går åt till att sova, läsa och lyssna på radio och det passar ju utmärkt när man är ledig. Har lite koll på jobbmejl, fakturor, attestera tid mm men det gör jag så snabbt jag bara kan för att återgå till semesterläge igen. De stora frågorna just nu är: ska jag hinna läsa en bok till innan året är slut? Och blir det uppehåll i morgon så att det passar bra för vandring?

6 tankar på “Lugna dagar

 1. Du åkte inte iväg alltså, som du hade tankar på?
  Vår bibbla har stängt. Har man reser erat böcker så kan man ringa dem under öppettider, så kommer de ut med böckerna.
  Sov gott!

  • Inte än, men än finns tid att resa bort.
   Jag tror att vårt bibliotek kommer att ha helt stängt under flera veckor framöver.Tur att jag har många böcker hemma.

 2. Våra bibliotek är också stängda nu och det gäller till och med den 24/1. Lånetiden är förlängd till den 1/2. Tyvärr har jag inte så många böcker hemma så jag funderar på att beställa hem några pocket böcker.

  • Pocketböcker är ett bra alternativ.
   Här har de inte skrivit något om lånetider men jag tror inte att de hittat alla nya rutiner än. Har inte heller hört om de hittar arbetsuppgifter eller behöver permittera eller säga upp personal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.