Julhelg

Det är söndagskväll och jag är hemkommen från ett julfirande i föräldrahemmet. Åkte redan i onsdags för att hinna lämna paket hos brorsan. Vi bestämde oss för en snabb utomhusfika och när jag fort dit frågade min brorsdotter om hon och hennes bebis fick komma. Jodå, utomhus med rejält avstånd så går det bra men det var gräsligt svårt att avstå att gulla och hålla i lillparveln. Då känns 2 meter gräsligt långt. Jag lyckades. Men när vovven kom så kunde jag inte låta bli att klappa den. Det var gott att värma fingrarna i hans päls.

När jag kom fram till föräldrarna fick jag skjutsa mamma. Hon hjälper en vän som behövt flytta till ett sjukhem. Nu var det inte så bra med vännen så mamma behövde dit, utifall det var sista gången. På julaftons morgon väcktes vi av telefonen och vännen var sämre. Och på juldagen väcktes vi återigen av telefonen med beskedet att vännen gått bort. Fick skjutsa mamma till sjukhemmet igen för att hon skulle ta avsked och sedan han hon fixat med begravningsbyrå, ringt bekanta mm. Det har förstås påverkar helgen även om jag inte kände mannen.

I år fick jag i alla fall julmat och det är gott. Någon julklapp fick jag också men jag har gett betydligt fler. Har även hunnit med att fixa med gravar. Valde att besöka min ögonstens grav på hemvägen, eftersom jag tycker att det är så svårt och där försökte jag tända ljus stormbyar. Hopplöst. Dessutom började min bil låta konstigt och jag fick stanna flera gånger på vägen hem.

Nu ska jag vila upp mig några dagar.

12 tankar på “Julhelg

 1. Vad tråkigt för din mamma med vännen. Blir förvånad att hon fick hälsa på. Bra du var där och kunde skjutsa henne. Blev lite orolig att du skjutit henne först.
  Men vad vill din bil nu då. Trivdes den så på verkstan?
  Nu ska jag till jobbet.

  • Intressant att du blev orolig. Nej, jag brukar inte skjuta folk däremot använder jag automatisk stavningskontroll som ibland ändrar orden åt mig.
   Jag tror att sjukvården har totalt besöksförbud utan tillåter att vaka över de som ligger på sitt yttersta.
   Bilen går bra men något var det, jag har mina aningar och ska kolla på det idag. Jag tycker att man ska vara väldigt uppmärksam när något missljud dyker upp, så det är jag.

   • Ja, nu var det ju inte så att jag trodde du hade skjutit henne, men nog hajade jag till. Stavningskontrollen har fel ibland 😉och tur är väl det.
    Det är nog olika på olika ställen hur de ställer sig till besök.
    Skönt bilen är på hyfsat humör. Min gick igenom besiktning idag. Tack och lov!

   • Många vårdinrättningar har generellt besöksförbud men gör undantag beroende på tillstånds hos den sjuke, smittorisk mm. Men visst ser det olika ut, så jag är inte alls förvånad att det var möjligt att få ta ett adjö när alla var friska.

 2. Förutom din mammas väns bortgång, så ser det ut som du haft bra dagar. Bra att du tog dig hem med bilen, men nu blir det kanske verkstaden igen …
  Lite villrådig om jag skulle nämna det, men jag ser att Eva-Lotta gjorde det på ett fint sett – och vi fattar ju att du skjutsat och inte skjutit …
  Önskar dig några lugna dagar innan jobbet kallar igen!

  • Jag tror inte att det är något allvarligt med bilen men jag är alltid uppmärksam på förändringar. Ska kolla på den idag, då jag har mina aningar om felen.
   Automatisk stavningskontroll kan vara riktigt bra men inte alltid.

 3. Bortsett från din mammas väns bortgång så har du ändå haft en bra julhelg. Skönt dessutom med lite miljöombyte och att få träffa nära och kära. Jag hajade också till när jag läste att du fick skjuta din mamma men förstod självklart att det var ett skrivfel. Så dramatiskt börjar ingen julhelg.

  God fortsättning!

  • God fortsättning på julen!
   Nej, jag får ju hoppas att de som känner mig hyfsat vet att jag inte skjuter folk men att stavningskontroller som rättar automatisk kan leda till både det ena och det andra.
   En jul kan te sig på olika sätt och nu längtar jag mest till ett nytt år.

   • Jo, jag reagerade också på skrivningen om att du fick börja med att skjuta mamma, men jag lugnades när jag läst vidare, stavningskontroll är bra, men ibland blir det väldigt fel. (även om jag förstås aldrig var orolig). Förstår att det måste vara svårt att hålla avstånd till en liten, men denna jul är det ju tyvärr så, husdjur håller dock inte avstånd och det är väl tur att i alla fall några är lyckligt omedvetna om de tider vi lever i.

   • Den lille krabaten fyller ett år idag och jag har bara träffat honom två gånger. Det är svårt att lära känna varandra då, och det är ju min närmaste familj så jag vill ju gärna ha god kontakt med den lille. Tills vidare får vi vinka till varandra och jag får klappa hunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.