Långpromenad

Idag kom jag ut i hyfsad tid och begav mig ut på promenad. Det var grått ute och någon enstaka plusgrad. Igår var det halt men idag var det mer grepp under fötterna. Tog mig runt i närområdet, hade ett ärende som jag behöver in i ett lokalt centrum för att hantera och strosade vidare. Jag lyssnade till radionoveller och det var väldigt trevligt. Det fick mig att gå betydligt längre än jag tänkt. Det hann nästan mörkna innan jag kom hem.

Under promenaden pratade jag med det få jag mötte. En kvinna försökte tvätta ett staket. Det var helt nerklottrad. Fy så trist när andra bara förstör. Det var en hel rad med radhus som fått sina staket nedklottrade. Kvinnan kämpade på med att skura men det gjorde ingen större skillnad. Hon var lite ledsen för att det är för kallt för att måla över, det får vänta. När jag såg staketen, såg jag hur många av dem som var ommålade sedan tidigare där man kunde ana klotter därunder. Verkligen, verkligen trist.

Jag har inte hunnit börja fundera så mycket över julklappar än men är inte ens säker på att det blir något besök i år. Jag hoppas kunna resa till mina föräldrar om det är tillåtet då. Men igår kom jag på att det förutsätter att alla är friska och att julfirande snabbt kan ställas in. Måste alltså förbereda för att det kan bli en jul ensam. Vem kunde ana det kan bli så?

26 tankar på “Långpromenad

 1. Den enda julklapp jag kommer att köpa i år är till sonen, den står redan här hemma, fler julklappar blir det inte. Min pappa och jag utbyter inga julklappar sedan 25 – 30 år tillbaka, under senare år har min lillebror och hans familj anslutit sig till denna deal, så julklapparna är avklarade.

  • Jag tycker mycket om att ge presenter, gärna att överraska andra. Jag ger gärna till mina föräldrar, min bror, hans dotter med sambo och i år blir det även deras lille glytt. Och kanske några vänner och några till välgörenhet.

   • Inget fel alls med julklappar, har man förmågan att klura ut vad andra vill ha eller behöver är det bara att gratulera. Jag saknar den förmågan, dock inte när det kommer till sonen som är tydlig i sina önskningar. Själv vill jag dock aldrig ha varken julklappar eller födelsedagspresent.

   • För mig är det nästan som en sport att komma på vad andra vill ha, som de inte själva vet om. Jag älskar att se deras reaktioner och glädje.

 2. Här klickas julklapparna hem i den mån det går. Vi satsar på att fira med barn och barnbarn. Sonen flyger ner från Stockholm men allt bygger ju på att alla är friska. Med tanke på att jag träffar ett stort antal människor varje dag är jag inte beredd att avstå familjen.

  • Jag förstår att man kan resonera på olika sätt. Jag avstår hellre en julhelg än riskera liv. Jag vet redan nu att jag skulle ha svårt att hantera vetskapen om att jag bidragit till att sprida smitta, så då är det lätt att avstå en helg, och träffas vid annat tillfälle.

   • Det handlar inte bara om att resonera på olika sätt utan om hur den dagliga tillvaron ser ut. En del har ”förmånen” att rå över den medan en del av oss inte kan det. Vi väljer däremot bort att träffa svärmor och våra syskons familjer.

 3. En av mina bästa jular var jag själv. Visserligen självvalt. En väldig fint vän till mig dog i slutet på november för länge sedan, och begravdes just före jul. Jag valde bort familjejul det året, for till graven, tände ljus. Hemma tände jag fler ljus, lyssnade på musik och bara var. En fin jul att minnas. Jag vill ogärna göra om den, men annorlunda jular kan också vara bra. Det tråkiga är att inte kunna välja.

  • Jag förstår. Jular kan bli väldigt fina på många sätt. Jag tänker att jag genom att vara medveten redan, förbereda alternativ så blir det jag som kan fatta beslut och det känns bättre för dig.
   Förra året var jag hos föräldrarna medan de var sjuka. Jag hade lika gärna kunnat vara hemma, det hade gett dem mindre dåligt samvete. Blir det så i år, så stannar jag hemma.

 4. Skönt att komma ut på en rejäl promenad. När du skriver om radhusen tänker jag på att du en gång skrev att du hoppas kunna bo i ett nångång. Hur bor du nu?

   • Jo, det stämmer. Jag bor på två plan, så jag har en trappa inne i lägenheten. Och jag har ett badrum och en toalett – inte illa när man bor själv. Däremot finns bra ett kök så man kan inte hyr ut enbart ett våning eller ha inneboende.

   • Låter ändå som ett väldigt bra boende🤗Hur många rum har du då? Det är roligt att göra sig en bild av bloggvänner, hur de ser ut och var de är och så. Att det sen inte stämmer alls kanske, det får man ta med en nypa salt😉

   • En del kan säkert stämma men inte allt eftersom man inte skriver om allt, tänker jag. Jag bor i en fyra, så jag har gott om plats som jag inte använder.

   • Tyvärr är det inte inrett på det sättet. Någon gång kanske det kan bli så men heminredning är inte min starka sida. Jag har dessutom sladd till stadsnätet så dator kan inte vara längre bort än vad sladden räcker till. Men i fantasin är det bra!

   • Du får klura på det😉förlängd sladd?
    Jag är inte heller någon fena på inredning… man har olika talanger. Jag kan se att folk har det mysigt men kan inte få det så själv.

   • Om jag inte kan resa bort i jul så får jag kanske tid att ta tag i hemmet och möblera om. Men jag är inte intresserad och har ingen talang. Men jag kan annat.

 5. Härligt med en långpromenad … men visst blir man ledsen när man ser hur en del inte alls bryr sig om vilka bekymmer och vilken sorg de orsakar med sina dumma påhitt.

  • Det är så respektlöst och onödigt med förstörelse. Det känns tveksamt om det ens är rolig för stunden, det känns som att det enbart finns förlorare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.