Sliten

Sitter och pustar ut efter en lång arbetsdag. Idag har jag dels lyssnat till en digital konferens, dels deltagit i en utbildning. Efter den långa dagen hade vi After Work, via Teams. Har en tärande huvudvärk men det var bara att le och se glad ut.

En av dagens överraskningar var ett telefonsamtal från Stadsteatern. Jag har bett att få tillbaka pengar för inställda förställningar dit jag hade biljetter och tre av fyra har gått bra men den sista återbetalningen återstår. Jag har tänkt ringa men har sett att återbetalningen kan dröja så jag har väntat. Nu ringde de upp och vi redde ut det. Fantastisk service tycker jag och vi hade ett trevligt samtal. Oavsett vem som gjort fel så redde vi ut det tillsammans, utan groll. Det är något jag uppskattar.

Mannen från kyrkogården har inte ringt men däremot jag hittat en verkstad som hjälper mig med min trasiga bil. Vi har ringt om varandra så många gånger. Idag hade jag inte ordet mer än ett fåtal minuter under mina möten och självklart ringer de pris då, visst är det konstigt. Hursomhelst hade verkstaden en lite bärgningsbil. Jag hade fått information om att det var ont om tider men det var inte sant. Det tog bara en timme så var bärgningsbilen på plats och jag fick rusa ut mitt i ett möte. Mekanikern gjorde en första koll av bilen och tog sedan bilen till verkstaden. Så här långt är jag väldigt nöjd med den hjälp jag fått. Men… den är ju inte lagad än så jag ropar inte hej förrän det är betalat och klart.

Efter som det är Orange day – den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. Av den anledning har jag varit klädd i orange idag. Trist att en sådan dag ska behövas men så ser världen ut. Kvinnojouren brukar ha en ljusmanifestation denna dag men i år blev den förstås inställd. Jag jobbar inte aktivt i kvinnojouren men stöder på olika sätt. Det känns gott i hjärtat.

Annons

14 tankar på “Sliten

   • För så kan det ju inte få fortsätta, allt våld är motbjudande, men det som sker i hemmet är extra motbjudande då det sällan eller aldrig finns vittnen och någon som kan hjälpa, förutom barn som får bevittna något hemskt.

   • Det går ju inte att förstå hur man kan göra något sådant mot sin egen familj, mot dem man älskar. Alla måste ju vet att det är fel. Hur kan det då fortgå?

   • För oss som har normala känslor och en fungerande moralisk kompass är detta fullständigt obegripligt. Har aldrig träffat någon som berättat om att han slår sin flickvän/fru/sambo, vet inte om jag skulle vilja göra det, men skulle ändå vilja försöka förstå vad som ligger bakom. Även om jag inte tror att jag skulle kunna få någon vettig och rationell förklaring till detta.

   • Jag kan möjligen förstå att det finns sjukdom bakom, kanske alkoholpåverkan, men ändå. Att man göra något så hemskt, ångrar sig och sedan fortsätter och gör det om och om igen – nej det kan jag inte ta in.

  • Bara att hålla tummarna för bilen. Det är tyvärr inte mycket jag kan göra själv.
   Trist när vissa dagar behöver men ändå bättre än att våldet sker i det tysta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.