Livet är en fest

Livet är en fest av Sara H Olsson är en lättsam feelgoodroman som utspelar sig i Halland. Den anges inte som en serie men det är en fortsättning på böcker jag läst av samma författare: Du glädjerika sköna och Oh helga natt.

Två väninnor har köpt ett hus som de ska göra om till ett vilohem. I ett av grannhuset bor en ensamstående man och i det andra bor en familj med en tonårsson. I berättelsen får vi följa kvinnorna, den ensamstående mannen som saknar sin döde granne som ägde huset tidigare och även tonårskilles liv och relation till en dominant vän. Det blir förstås en del förvecklingar och missförstånd på ett farsliknande sätt.

Nej, det här är inte min genre och inget jag tycker om. Det är som att den är skriven i hast, bygger på en del fördomar och fantasier. Inget djup, ingen eftertänksamhet, ingen finns i språk eller stil. Och det blir ingen rekommendation från mig.

20 tankar på “Livet är en fest

  • Författaren har skrivit ganska många böcker på kort tid och det tycker jag märks. Det skulle bli mer intressant om hon la lite mer tid för varje bok, men något intressant som för berättelsen framåt.

   • Jag har ju hört låten, kan förstå att den attraherar men tycker ändå inte att det är en låt som överlevt, Man hör då och då men inte mer än så.

   • Helt rätt, men den har överlevt bland oss som var unga då, den var då en av Sveriges mest sålda skivor och är det förmodligen även idag, för idag köper ingen skivor. Jag har dock svårt att se att dagens tonåringar går loss på den, får testa skivan på sonen någon dag… men han lär gäspa och säga ”pappa lyssnade du på sådant här när du var ung”, jag gör mig m a o inga illusioner.

   • Tydligen låg den på plats 47 2013. Oklart hur det håller sig nu när vi har så många storsäljande svenska artister samt att LP skivorna kommer tillbaka.

   • Om vi säger som så, skivförsäljningen oavsett CD eller LP ökar kanske, men från en extremt låg nivå. Musiken är digital och återfinns på nätet i dag.

   • 7% fysiskt respektive 92% digitalt 2019 i Sverige, där LP skivor har en ökande trend. Förvisso tydligt var det mest försäljningen sker men jag skulle inte använda ordet extremt låg nivå. Jag trodde att det skulle vara större skillnad.

   • Fö en bekants son fick ta över sin pappas förråd av LP-skivor, en hel del surrealistisk 60-tals musik. Han ringde efter en vecka eller två upp sin pappa och frågade vad han och mamma hade ”gått på” när dom lyssnade på den typen av musik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.