En gnutta sol

Idag var solen framme en stund. Tyvärr sov jag bort hela förmiddagen och missade det mesta av det fina vädret men en kort stund i solskenet hann jag med under en eftermiddagspromenad innan solen försvann igen. Alltid något att vara tacksam för.

Har ägnat en del av dagen åt shopping dvs beställningar via nätet. Några köp till mig själv har det blivit men jag har inte börjat med julklappar än. Men min shopping blev inte som jag tänkt. En del butiker kräver registrering av olika slag och andra har fina erbjudanden om man blir medlem. Det kan locka men en närmare granskning av villkor och de vilka uppgifter de vill spara, får mig att baxna. Numera är det inte bara namn, e-post och telefonnummer utan massor av information om familj, preferenser, programvaror och ”agerande på nätet” mm. Nej tack, för mig är det enkelt att avstå även om jag går miste om vissa rabatter. Jag vill gärna ha lite privatliv kvar.

Novembermörkret ger mig ro för läsning vilket jag är tacksam för. Jag behöver fortfarande mer inspiration till mitt eget skrivande och det får jag genom att läsa andras texter. När jag läser försöker jag studera vad det är jag gillar och inte gillar och hur olika författare löser utmaningar rent skrivtekniskt. Det är intressant men tar väldigt mycket av min tid, och jag hinner inte med så mycket annat.

12 tankar på “En gnutta sol

 1. Jag har handlat/beställt nästan alla julklappar nu. Frågan är väl om det finns ngn möjlighet att dela ut klapparna med tanke på alla, restriktionerna. Nätköp är verkligen bra men precis som du skriver så får man se upp med var man beställer. Lägsta pris blir inte alltid lägsta pris när man kollar frakt, ev returavgifter osv. Jag brukar kolla på trustpilot vad folk skriver om siterna.

  • Klokt, det ska jag kolla.
   Jag har börjat se över den urtrista möjligheten att skicka presentkort alternativt att skicka presenter direkt till mottagaren. Men jag har några där jag behöver en lösning för fysiska paket.
   Håller alla tummar och tår för att man får träffa familjen till jul.

   • Har hör om mysiga fikaträffar utomhus, lite glögg vid öppen eld mm. Men för mig är det tveksamt med lång resa för lite glögg. För mig spelar det egentligen ingen roll men det är en stor sak för mina föräldrar.

   • Ja det förstår jag. Mina föräldrar bor ju i samma kommun som jag. Så vi fikar ofta ute. Varje vecka sen i mars. Jag överväger dock att skaffa infravärme till altanen, 😉

 2. Härligt att du hann ut en stund i alla fall! 🙂
  Har suttit framför datorn och upptäckt samma som du – och då backar jag snabbt – som sagt – lite privatliv vill man ju ha! 🙂

  • Vissa företag har jag tappat förtroendet för. Det är ju inte alls lätt at dra sig ur, eller veta vad man vill få raderat när man knappt förstår vad de har samlat på sig.

 3. Hittills har jag inte handlat av något företag som begärt mer än nödvändiga uppgifter. När jag beställde en vara från Åhléns i dag kunde man välja på att bli medlem eller handla som gäst. Jag valde det senare vilket passade mig bäst. Jag tycker det är ett ofog att företag efterfrågar mer uppgifter än nödvändigt. Det borde i alla fall vara frivilligt att svara på det.

  • Det är verkligen ett ofog. Jag har försökt läsa det finstilta och där gömmer sig mycket även bland större företag. Nu ska jag bli än mer noggrann.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.