Att hitta glädjeämnen

De senaste dagarna har jag gett mig tid att läsa. Det har känts som nödvändigt att få dra sig in i litteraturens värld för en stund. Att läsa är viktigt för mig, och därav viktigt att frigöra tid för läsningen. Det får mig att må bra.

Något annat som är bra för hälsan är att få vara ute och promenera. Jag har försökt komma igång med mina kvällspromenader och det fungerar även om jag tycker att det är mörkt. Idag pratade jag med en kollega som tjatade på mig att ta en promenad i solskenet. Och faktiskt, jag lyssnade och gick ut på en lunchpromenad. Den var inte alls lång men välgörande.

Förutom att läsa försöker jag även skriva en del. Faktum är att det är just i skrivandet som jag ser hur jag mår. Jag skriver bättre när jag mår bra. Ju mer stressad jag är, desto sämre kvalitet i min texter. Det är bra att ha en så tydlig hälsomätare, då vet man när det är dags att vidta åtgärder.

Har även tänkt att jag ska skriva typ adventsbrev i år. Jag brukar ju skicka en hel del julkort men jag tänker att många skulle må gott av en personlig, lite längre hälsning i år. Tyvärr har jag inga juliga brevpapper men det är kanske inte det viktigaste.

Som så ofta ser man att lyckan väldigt ofta finns i det lilla: att glädjen finns i en skön lässtund, en promenad eller kanske i ett handskrivet brev. Det är där, i det lilla, jag får leta efter fler glädjeämnen.

10 tankar på “Att hitta glädjeämnen

 1. Finns det inte bokmärken eller klistermärken, så du kan göra personliga adventshälsningar? Det är ovanligt att folk skickar julkort. Vi skickar ett femtiotal och det tänker jag fortsätta med. Fler och fler slutar, men jag uppskattar julkort väldigt mycket!
  Att läsa ger verkligen mycket glädje och sällskap. Alla mina låneböcker är slut. Har en bok jag lånat av Äldsta, hon sa den är jättebra. Men den är rätt tjock och jag väntar på fler böcker från bibblan. De lär ha kort lånetid, så då vill jag inte vara låst av en annan bok. Jag får läsa veckotidningar denna veckan. Har en rejäl hög. Men hitta din novell lär jag inte göra, tyvärr. Hade varit roligt att läsa den😉

  • Det finns säkert massor av fina utsmyckningar men inte hemma hos mig och jag undviker affärer. Men något ska jag nog kunna hitta på.
   Mitt bibliotek har utökat sin service med reservationer, dvs man kan reservera och hämta snabbt i en hylla utan att behöva gå långt in i lokalen, så det ska jag nyttja. Men egentligen har jag stora bokhögar att ta av här hemma, sådant som väntar på att bli läst.

   • Du har ju tillgång till internet. Där finns det mesta i pysselböcker. Affärer har väl inte så mycket sådant ändå antar jag.
    Vi har Meröppet på bibblan. Snabbt och lätt, inget folk.

   • Här finns massor av butiker med fina utbud men vad som finns på nätet vet jag inte. De butiker jag besöker har inte näthandel. Ids inte engagera mig, det blir ett för stort projekt för några brev.
    Vi har också meröppet på vissa biblioteket men inte alla.

 2. Det är trots allt vardagen som är livet så det gäller att hitta saker som man mår bra av att göra. Jag läser mycket och det trivs jag med men just nu uppskattar jag allra mest träningen med Miss T. Det är intressant att höra att du kan se på ditt skrivande hur du mår. Jag tycker mycket om att baka men det är den första aktiviteten som får stryka på foten när jag är stressad. En tydlig indikator det med. Fast det är kanske tur för det kan bli lite för mycket av det goda 😉

  • Jag är jätteglad för att ha en så tydlig stressindikator. Det gör att man kan reagera och stoppa i tid. Man hör ju om andra som inte känner av signaler.
   Jag tror att det är jätteviktigt att hitta sådant som ger återhämtning. Du har en så bra kombination med både läsning och hundträning, både lugnt och aktivt, inne och ute. Däremot trodde jag att även bakning var avkoppling men jag förstår vad du menar.

 3. Det är ganska bra att ta en lunchpromenad när man jobbar hemma, man får lite sol, eller i alla fall lite ljus. Julkort var det länge sedan jag skickade, men tror att adventsbrev skulle uppskattas hos de flesta mottagarna, särskilt ett år som detta.

  • Visst är det bra med lunchpromenad men desto svårare att få till. Oftast uteblir lunchen helt, eller att jag äter framför datorn.
   Jag är både brevskrivare och en som skickar julkort och påskkort. Men jag tycker att det börjar blir dyrt med portot, vilket irriterar mig.

 4. Tror man behöver komma ut i dagsljuset en stund varje dag … även om det är mulet.
  Jag läser inte alls lika mycket numer som jag gjorde förr, men har alltid minst en bok på gång.
  Att skriva en personlig hälsning i form av adventsbrev låter som en fin idé!

  • Dagsljuset är verkligen viktigt.
   Jag har haft några år där jag läst väldigt mycket men nu har jag svårt att hinna med, det är så mycket tiden ska räcka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.