Tungt

Känner mig mentalt trött och tung i sinnet. Inte så att det är jätteallvarligt men så som det kan vara ibland. Vissa dagar är dystrare än andra. Fredagens uteblivna semester och stressen som infann sig innan läget var under kontroll – ja det har satt sina spår. Svårt att släppa tankarna helt och hållet.

Dessvärre har jag även problem med min bil sedan en tid tillbaka. Jag har en gul lampa som lyser och instruktionsboken hänvisar förstås till deras egen märkesverkstad. Det tycker jag är urusel information och service och inte något som hör hemma i dagens samhälle. Har förstås googlat en del och sett om det när någon jag kan göra. Nu har jag testat det jag klarar av, utan framgång så det blir till att ringa någon verkstad i veckan. Att vara utan bil i dessa tider, när man inte kan åka kollektivt, ger ett ytterst begränsat liv. Bara att erkänna att det knappast bidrar till gott humör.

Till dess bilen är körbar igen, har jag funderat på att vinterrusta cykeln dvs jag måste ha något varmt under rumpan. Det finns en del värmande sadelskydd men jag har snabbt insett att de bästa är de som sy-kunniga gör. Det finns massor av kreativa kvinnor som kan hantverk, handarbete och har sinne för stil och kvalitet – som gör jättepraktiska saker. De brukar sälja sina alster på marknader och liknande men nu är ju allt inställt och alla har inte hemsidor. Jag vet inte riktigt hur jag ska hitta rätt. Därav kom idén att sy ett själv, eftersom jag vet exakt vad jag vill ha.

Jag gjorde ett liten förfrågan på facebook om mitt sadelskyddsprojekt då jag behövde några praktiska råd och jag fick några fina tips. Fick även tips om att mina kravspecifikation inte var bra när det gällde materialval. Jag tackade och vidhöll att jag har mina behov att utgå ifrån och det är bakgrunden till vald lösning. Personen stod på sig och fick stöd av ytterligare en person. Det är absolut inte så att deras råd och åsikter är fel, det är bara det att de inte passar mig och de behov jag har just nu. Normalt sett skulle jag inte bry mig, men en dag när man är tung i sinnet blir det som ett litet gruskorn som skaver. Jag vet ju vad jag är ute och att tre gånger får höra att jag borde tycka något annat, blev liksom en gång för mycket. Det är en fin balans att uppmuntra till att tänka nytt/tänka om och att acceptera när någon vill något annat.

Min lösning på allt skav var att ta en promenad för att rensa hjärnan. På vägen ”råkade” jag slinka in i en butik med butiksbakat bröd och de hade nygräddade bullar. Jag köpte både bullar med saffran och med kardemumma. Saffransbullarna är fyrkantiga med socker ovanpå och väldigt saftiga och goda. Jag tror att de kallas saffransprinsar, men är inte säker. Hursomhelst så förgyller bullen mitt eftermiddagskaffe och livet känns lite ljusare.

8 tankar på “Tungt

 1. Jag tänker så här att deras kommentarer var säkert av välvilja och ett försök att hjälpa till, förmodligen baserat på egna erfarenheter. Sedan kan jag hålla med om att det är irriterande när någon envisas med sina åsikter. Man kan framföra en synpunkt eller ge ett råd sedan är det upp till var och en hur man väljer att hantera informationen.

  Hoppas att det löser sig med bilen på ett smidigt sätt så att du har den som ett alternativ till cykeln.

  • Det är klart att det finns en välvilja bakom men det kan ju bli fel ändå. Det är som när man i en butik får tips om saker som man inte är intresserad av eller när någon försöker att en att smaka en rätt som man vet att man inte tycker om. De vill bara väl men när inte vill ha en viss maträtt så spelar det ju ingen roll hur vällagad den än är. och det kan ju blir trist att man ska behöva försvara sin smak.

 2. Det är så olika hur man tar emot råd och tips, säkert inte lätt att vara personal ibland. Men jag gillar inte heller när de är påstridiga…
  Godnatt!

 3. Årstiden, det grå och trista gör väl sitt till kanske. Hoppas du får ordning på bilen! Bra tänkt att sy ett eget värmande sadelskydd … jag som inte ens kan sy i en knapp hade gett upp tanken innan jag ens fick den!

  • Jag har inte sytt sedan högstadiet (jag avstår från att räkna antal år) men jag tänker att det kan vara ett lagom projekt att lära sig på. Observera att jag tänker, jag har inte försökt än.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.