Det dyrbara

Det dyrbara av Linn Ullman är en lågmält dramatisk roman. Här finns en familj i centrum och även en ung, försvunnen flicka som hittas död två år efter försvinnandet. Det är en välskriven roman som böljar fram och tillbaka i tiden, bygger upp berättelsen och fördjupar intrigen. Jag tror att boken kom ut 2011-2012, jag köpte boken som pocket några år senare och den kom fram nu när jag inte kan gå till bibblan. Ett fynd och det är ju kul att hitta i sina egna bokhögar.

I berättelsen finns en författare som inte kan skriva. Hans fru är den som driver hela familjen, sköter hem och driver två restauranger. De har två barn varav den den ena blir allt mer vilsen, allt mer om svår att hantera. Därtill finns kvinnans mamma som börjar supa efter 20 år i nykterhet. Och så barnflickan som kommer till familjen för att bli en annan. Så blir det inte.

Det är mycket, det växer och studsar fram och tillbaka i tiden på ett så skickligt sätt att det är lätt att hänga med. Men… man får kanske inte alla svar. Eller så får man de man behöver. Jag tycker att detta är en skickligt skriven roman och för mig är den en viktigt läsupplevelse. Så jag är glad att jag började gräva i bokberget som finns här hemma.

8 tankar på “Det dyrbara

    • Det ser så trevligt ut med alla som har alla sina böcker i bokhyllor. Det har inte jag. Numera behåller jag enbart inbjudna böcker och skänker vidare alla pocketböcker jag läst. Det är trist men nödvändigt. Hoppas att du gör fler bokfynd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.