Kvällspromenad i ljus

Efter en ganska händelselös dag, förutom en promenad, så blev det faktiskt även en kvällspromenad. Jag behövde gå till tidningsåtervinningen med en bunt tidningar och tog en extra runda. Det var kallt, temperaturen rasade neråt i skymningen.

Ett glädjeämne är att vi har fått bra gatubelysning i mitt områden. Några person gjorde en insats och kontaktade både kommun och elnätsföretag, framhöll behovet av trygghet vid stationen och efter ett antal påtryckningar så fick vi bättre belysning i hela området. Det känns väldigt mycket tryggare nu. Därtill har ungdomsgängen försvunnit, killarna som stod i dunklet med sina huvtröjor. Tyvärr måste jag erkänna att jag troligt varit naiv, trodde att det var vanliga bråkstakar, men tydlig var det vanligt med narkotikaförsäljning. Hade jag kolla mer noggrant hade jag kanske fattat men jag brukade alltid dra mig mot mer belysta områden och skynda hemåt.

Förutom gatubelysningen, noterade jag även att allt fler satt upp belysning på sina balkonger. Det ser fint ut. De allra flesta har gjorde det snyggt, neutralt och inte alls julkänsla. Bara någon enstaka som redan pyntat med lampor kulörta färger. Jag tänker att det är ett nytt sätt att använda ljus i trädgårdar och balkonger för att göra vinterfint. Men nytt menar jag att det inte längre är juldekoration utan ett trevligt sätt att njuta av sina utrymmen utomhus året runt.

Har förstås ringt min pappa idag men tyvärr hade jag inte skickat någon present efter som jag inte varit ute den senaste veckan. Och idag har Farsdags-korten tagit slut så jag får göra ett eget. Det går nog bra, om än lite annorlunda. Men så är det ju med mycket i år.

9 tankar på “Kvällspromenad i ljus

 1. Jag har inte heller ringt min pappa, men å andra sidan har min snart 15-årige son inte sagt ett knyst sedan han kom hem under eftermiddagen. Men ser farsdag enkom som en orsak att sälja slipsar, kommersiellt m a o. Skulle dessutom gärna se att dagen flyttades till någon trevligare årstid, ex sista söndagen i augusti.

  • Min pappa blev väldigt glad för ett samtal, utan slips, så samtalet var mycket värdefullt och viktigt. Jag tänker att tanken med dagen är fin och att det är upp till var och en om man vill handla eller ej.

 2. Jag kan inte ringa min pappa. Men det hade varit det enda jag gjort, han var emot sådana dagar som han ansåg var affärernas dag. Tänkt på honom har jag, men det gör jag oftast.

 3. Skönt att du kom ut en stund – hoppas du är helt återställd igen!
  Fars eller Mors dagar … och alla andra konstiga dagar är säkert trevligt för många, men har alltmer blivit dagar som affärsmännen är de som vinner mest på. Ett telefonsamtal gläder nog minst lika mycket.
  Jag har tyvärr inga bra minnen från de tidiga skolåren, när ALLA måste rita en teckning till far. Min far ville inte ha mig och bästa lekkamratens pappa hade dött i en arbetsplatsolycka.

  • Jag är helt med på att dagen kan uppfattas på olika sätt. Jag tänker att tanke är fin, att ge uppmärksamhet till någon man tycker om, och man behöver inte köpa konstiga saker som ingen vill ha. När brorsan son dog, och första åren efteråt, var Fars dag minst sagt problematisk och det är därför jag tror att man måste få hitta sin eget sätt. Att tvinga barn att rita är ingen bra idé.

 4. Själv har jag inte längre någon pappa att fira. I skolan uppmärksammas inte den dagen längre vilket jag tycker är bra. Minns mina kompisar som inte hade någon pappa och som fick rita till någon annan. Självklart hade de en pappa men på den tiden blev papporna oftast väldigt avlägsna av olika anledningar. Dock har vi alltid firat fars dag för lite extra omtanke är inte fel.

  • För min del är den här typen av dagar något som tillhör familjen, inte skolan, så det låter fullt rimligt i mina öron att inte uppmärksamma dagen i skolan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.