Lördagslugn

Min soffa är inte jättebekväm men det är ändå en fin plats för att sitta och läsa. Jag kan dra upp benen, lägga en pläd över dem och ha kaffekoppen nära tillhands på soffbordet. Där har jag alltså tillbringar ett antal timmar denna lördag tillsammans med ”Den oändliga familjen”. Åh, vilken bra bok.

Någon gång under eftermiddagen igår försvann febern och det märks. Idag smakade kaffet gott igen. För mig är just kaffet det tydligaste tecknet mellan att må bra och inte göra det, så har det alltid varit. Alltså känner jag mig trygg i att febern inte var något allvarligt. Troligen hade jag bara känt av huvudvärken, tagit en värktablett och inte ens varit medveten om febern om det inte varit pandemi. Men nu är jag förstås extra uppmärksam.Har googlat en del på tester och hur länge man ska hålla sig hemma och man ska tydligen vara feberfri i två dygn innan man går ut bland folk igen. Enligt min mening har jag ingen rätt att riskera andras hälsa så jag håller mig inne. Med bra böcker är det ju inga problem.

I förmiddags, när jag väl vaknade, blev det blodpudding till brunch. Det är ungefär vad som är kvar kylskåpet. Så när jag får gå ur karantänen så ser jag fram emot att få äta god mat, ha mjölk i kaffe och kanske får något gott till. Det är fint att ha något att längta till.

8 tankar på “Lördagslugn

  • Det går att näthandla men det finns en hel del begränsningar.
   Några butiker har en gräns att man ska handla för 500 kr vilket jag absolut inte kommer upp till vid ett köp. Andra är mer flexibla och då kostar det ganska mycket, särskilt när man är ett litet singelhushåll som inte har så stora behov. De lämnar typ ute på gården eftersom de inte kommer in i trapphuset eller ändå upp till lägenheten så det är inte helt optimalt. Med dom förutsättningar känns det lite väl trist att vänta till torsdag för att få hem lite mjölk och bröd. Det är ju framförallt färskvarorna som jag inte har i skafferiet och de har ju begränsad hållbarhet.

   • Jaha, här kan man hämta utanför butiken på särskilt ställe, dagen efter beställning. Uppdelat på olika tider. De har ingen plockavgift heller. Vill jag ha varorna hem kostar det 100kr extra.

   • Ingen av mina närmaste butiker har för upphämtning. Det finns en bit bort (dock för långt för att gå) men enbart tisdagar under vissa förutsättningar.
    Det jag hittade är hemleverans för 149 kr. Det är värt mycket när man handlar en del men för min lilla 3dl mjölk svider det en aning. Då kan jag avstå och äta blodpudding någon dag till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.