Ta kontroll och må bättre

Idag satt jag 12 timmar framför datorn. Det var full fart hela tiden, jag till och med åt framför datorn. När jag var helt slut, loggade jag ut. Och vad gör jag? Jo, slår på jobbdatorn. Ibland undrar man ju hur man själv tänker.

Med pandemiläget och de nya restriktionerna har jag har ställt in mig på att vara hemma i tre veckor. Jag tar tre veckor till att börja med, det känns mer hanterbart. Sedan kanske det blir tre veckor till, och tre till, vem vet? Helt inlåst är jag inte då jag behöver gå ut och handla mat ibland, men det blir sena kvällar då det brukar vara folktomt i butiken. Jag förstår dem som skaffar husdjur för det hade verkligen varit trevligt med sällskap.

Min tro är att jag mår lite bättre när jag själv tar kontroll över situationen. Jag tror att jag själv måste vara drivande, ta initiativ för att göra det bästa av situationen. Det kan handla om att hitta på egna aktiviteter här hemma, våga ta kontakt med fler via sociala medier och på olika sätt hålla mig sysselsatt med sådant jag gillar. Och att hittar andra där vi kan stötta och uppmuntra varandra.

Något jag längtar efter, men har svårt att kontrollera, är att vinden ska mojna. Det har blåst rejält idag men jag tror att vi klarat oss från skador. Vinden är kraftfull och det har jag respekt för. Lite solsken skulle pigga upp sinnet så det hoppas jag på resten av veckan. Även om jag mest ser datorskärmen.

4 tankar på “Ta kontroll och må bättre

  1. Oj … tolv timmar – och så jobbdatorn på det. Jisses – det skulle jag inte fixa! Trist att läget med pandemin försämrats, men lite dagsljus, med eller utan sol behöver nog alla.

  2. ”Att göra det bästa av situationen” kan ibland låta som en klyscha men det är viktigare än vad vi tror. Man får försöka att hitta det som ger livskvalitet inom ramarna för gällande restriktioner och rekommendationer. Som hundägare kommer man ut varje dag och det ser jag som en stor fördel. Dessutom så har man alltid sällskap så jag förstår att det är en enorm efterfrågan på valpar. Bara alla nyblivna hundägare inser att det är ett åtagande som sträcker sig över år.

    • Jag tänker som du. Det kan låta som en klyscha men de har ett driv, inte blir offer för situationen, och fokuserar på det som man faktiskt kan påverka – mår bättre. Visst har även jag dagar som inte är lika ljuset men jag har i alla fall en vilja framåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.