Sömntuta

Igår kväll somnade jag nästan innan jag hann lägga huvudet på kudden. Jag satte mig på sängkanten, la mobilen bredvid kudden för att ställa in alarmen, kröp ner och somnade utan att ha ställt klockan. Vaknade i morse med mobil bredvid kudden, där brukar den inte vara.

Inte har jag varit piggare för det. Jag tror att man blir trött av att sitta inomhus hela dagen, man går ju inte ens ut för att gå till jobbet. Det är mörkt och grått, ensamt och inte ens maten är god hemma hos mig. Jag är lite less på detta leverne.

Huvudvärken växte till sig under dagen och efter arbetsdagens slut tog jag en kort promenad. Att få andas kall luft kan vara riktigt skönt.

För övrigt är jag bekymrad över presidentvalet i USA. Vanligen anser jag att det inte finns anledning att oroas och bekymras över sådant man inte kan påverka eller ha kontroll över. I detta fall känner jag irritation att inte kunna påverka. Det känns inte alls tryggt. Jag förstår reglerna men anser att jag har rättighet till min egna känslor, i detta fall både irritation över situationen och ilska över en viss kandidats beteende.

12 tankar på “Sömntuta

 1. Hoppas verkligen att vi slipper fyra år till med den nuvarande presidenten, allt annat är en förbättring från en riktigt låg nivå, men vi kan precis som du skriver inte göra någonting, bara se på och hoppas…

   • Jag minns när Ronald Reagan blev vald till president 1980, man tyckte att han var galen, men nu säger jag bara ”snälla kom tillbaka”, trots att han är död, jämfört med Trump var han ju en balanserad person.

   • Jag tycker att det är riktigt otäckt med den en person har, även när hen mår dåligt. Hittills har ju sådant kunnat hanteras men nu är jag inte säker. Det här kan gå riktigt fel.

 2. Det förvånade (och skrämde) mig enormt att det gick som det gick i förra valet. Så det känns som man inte alls kan förutse hur amerikaner tänker.
  Du måste ha varit rejält trött! Hoppas du sover som en stock även i natt.

  • Jag var rent chockad vid förra valet. Då satt jag uppe hela natten och fattade knappt vad jag var med om. Hemskt minne. Nu vågar jag inte tro något om valet.
   Sova är jag bra på.

 3. Jag hoppas verkligen inte att Trump blir omvald men det är bara att vänta och se. Han är allt annat än lämpas för posten.

  Att komma ut på en promenad kan ge ny energi tycker jag.

   • Jag skulle vilja komma på ett sätt att kunna prata värderingar med boende i USA. Jag har full respekt för att de får tycka och rösta som de vill i sitt eget land, men tänker att det finns något kring mänskliga värderingar, att visa respekt som är gränslöst.

 4. Hoppas du sovit bra även denna natt – och att du känner dig piggare.
  Trump är skrämmande – och farlig! Hoppas amerikanerna tar sitt förnuft till fånga och inte ger honom fyra år till.

  • Sömnen är det inget fel på!
   Jag har så svårt att förstå hur de resonerar i USA, jag förstår verkligen inte. Utan att ens gå in på politik så kan jag inte se hur man kan hylla en person med sådana värderingar, som behandlar folk så respektlöst och inte alltid hålla sig till sanning och fakta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.