I otakt med tid och invigning

Kände mig nöjd att jag kom upp i tid i morse. Den där extratimmen gjorde gott. Satt och skrev på mitt manus och märkte inte hur tiden gick. Vips hade mer än tre timmar passerat och jag var försenad. Hade ett ärende inne i stan att uträtta och det blev att springa till tåget.

Redan på tåget tog jag upp papper och penna och fortsatte att skriva. Fortsatte även tillsammans med en kopp kaffe på ett kafé. När mina ärenden var avklarade tog jag en promenad genom stan.

Att passera slussen är ett äventyr i sig. Och idag var det massor av vakter. Jag fattade inte att en nya bron hade invigning idag. Så jag tog vägen över den gamla bron där det inte alls var någon trängsel. Säkerheten först, tänker jag.

Det blev en grå men skön promenad från söder till city via Gamla stan. Man får välja sina vägar för att få vara ifred. Inne i city blev det en ny kaffepaus och jag fick ner några ytterligare sidor.

Nu väntar det inte lika roliga jobbet att tyda min handstil och skriva rent i datorn. Men först väntar Babel på Svt2.

10 tankar på “I otakt med tid och invigning

 1. Ingen kan läsa min handstil, knappast ens jag själv, prioriterade bort invigningen av guldbron då den enkom var digital, men ska dit å yrkets vägnar i morgon. Skulle fö inte försätta mig i den situationen att jag behövde springa till tåget, jag är antistress och tidsrealist.

  • Det var inte planerat att behöva stressa men sådant kan hända när man går helt upp i sin passion.
   Har faktiskt lite svårt att förstå att en bro behöver invigas. Tycker att det är kaos så att det räcker ändå.

   • Tänker på den skylt som sonen satte upp på sin dörr. ”Ordning är till för idioter, genier behärskar kaos”. Klart att den nya bron skulle invigas! Slussen är ju ett område som har varit under ombyggnad i en evighet. Förhoppningsvis får projektet ett slut…

   • Vi får väl se hur det blir. Planen är att ombyggnaden ska vara klar 2025, åtminstone huvuddelen, och hur det blir med det återstår att se.
    Jag kan tänka mig ganska många andra saker som är viktigare än invigning av en bro.

   • Allt ligger i betraktarens ögon. En invigning av en bro kan kännas oviktig men är det ett projekt som pågått i många år ser jag ändå ett värde i det.

   • Visst kan det ha ett värde. Det kan även ha ett värde att undvika folksamlingar på flera hundra personer i dessa tider. Men var och en gör som den själv vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.