Felmärkningar

Det fanns en tid då jag ofta fick fel pris på varor när jag handlade i den stora ICA-butiken som ligger närmast mitt hem. Så blev det bättre. Nu ha det blivit sämre igen. Ibland ids jag inte påtala, när det inte är några större summor det handlar om. Men ibland bestämmer jag mig för att gå till kundtjänsten och be om rätt pris. När det är felmärkningar, får jag en extra rabattcheck på 25 kr. De brukar jag visserligen glömma att lösa in, men av princip tar jag emot försöker komma ihåg.

Förra perioden när det var mycket fel, fick man inte alltid 25 kr värdechecken så vi får väl se hur det går denna gång. Men än så länge har jag fått dem. Och det blir faktiska ganska mycket pengar när man få 25 kr varje gång man handlar.

En orsak till att jag är extra utsatt är att jag ofta letar rea-priser, vilket är en källa till felmärkningar. En orsak till att jag upptäckter felen är att jag alltid kontrollräknar i huvudet, vad summan ska bli. Får jag en differens kollar jag alltid kvittot.

Hur som helst så handlar detta mer om princip än pengar. Jag tycker inte om att bli lurad och tycker inte att andra ska bli det heller. Om det kostar för företaget, är det stor chans att de rättar till felet.

14 tankar på “Felmärkningar

  1. Jag använder till 99% självscanning, detta av flera skäl, ett är för att kunna verifiera att jag får rätt pris, är det tre för 20:-? Det har hänt flera gånger att rabatten inte kommer upp och då avstår jag eller väljer en annan produkt. Ett annat skäl är att det spar oerhört med tid då man slipper kassaköerna. I början blir man dock kontrollerad lite oftare, så då kan man förlora lite tid, men det tar man igen senare. Idag blir jag kontrollerad någon gång per år bara.

      • Det tycker jag, men kom ihåg att man i början råkar ut för fler kontroller, men gör man rätt så drabbas man senare väldigt sällan av kontroller. Någon gång per år händer det att dom vill göra en mindre koll = fem varor. Butiker som inte erbjuder självscanning eller självutcheckningskassor (för små inköp) hoppar jag över.

      • Kom på att jag i vissa butiker skannar själv vid egen kassa, däremot har jag inte gjort det med ”handscanner” Du, ser jag vet inte ens vad de olika formerna heter.

  2. När jag handlar i butik självscannar jag alltid och då ser jag automatiskt om rätt pris går in. Det är ett otroligt smidigt sätt och det enda jag ångrar är att jag inte började direkt när det kom. Dessutom så slipper man köer och människor som ännu inte förstått att man ska hålla avstånden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.