Skriv flow

Dagen har till stor del ägnats åt skrivande. Kursen jag går under några helgen har gett motivation att sätta fart i ett av mina skrivprojekt. Jag har hela konceptet klart för mig så det är bara att sätta igång och skriva. Men det ha varit lite motigt. Jag behöver ta mig igen avsnitt och död och idag har jag skrivit om en begravning. Jag har gruvat mig länge för att skriva den delen. Jag har anat att det skulle bli jobbigt och det blev det. Det är ingen text jag kan skriva när jag kommer hem efter jobbet, därav tog jag mig en semesterdag.

Det här är nog första gången som jag skrivit så att tårarna rinner. Ska det bli bra måste man ge allt, då får det gör ont. Jag fick ta flera pausar och när jag var ”klar” var jag helt mör. Normalt sett är jag ganska trött i ögonen efter en hel dag framför den lilla datorskärmen och inte blev det bättre med tårar. Nu är i alla fall det värsta över och jag kan gå jobbar vidare med resten.

När jag var klar med eftermiddagspasset tog jag en promenad. Det är välgörande på många sätt. Men idag gick det sakta. Jag stannade var femte meter, tog upp telefonen och noterade idéer som jag inte får missa att ta med i mitt manus. Det är så många tankar och idéer som kommer fram när man promenerar. Borde nästan ha block och penna runt halsen.

Nu har jag en läspaus men ska göra ett pass till innan det är dags att sova. Och helgen är långa så jag hoppas få mycket skrivet nu när jag har flow.

 

9 tankar på “Skriv flow

 1. Go´morron!
  Ja, nu gillar jag inte att du hade känslomässigt svåra ämnen att skriva om, men jag gillar att du klarade det och känner att du har flow i ditt skrivande!
  Hoppas du sovit gott och att du får en bra dag!

 2. Jag började anteckna i mobilen först när jag upptäckte tal till text funktionen, att kunna tala till telefonen och att den omvandlade talet till text var underbart. När jag visade funktionen för sonen var vi ute och åkte pendeltåg, dom som satt mitt emot oss var inbegripna i samtal, ganska högt, sonen fascinerades över se hur deras samtal transkriberades på min telefonskärm. Visst blir det småfel, men det tar datorns rättstavningsprogram om när man väl fört över texten.

  • Jag gillar ju att skriva så det passar mig bättre.

   Riktigt otäckt att bli ”avlyssnad” på detta sätt. Det tänker man inte alltid på, och det tycker jag är hemskt.

   • Idag bär alla människor runt på kvalificerad spionutrustning i fickan, mobilen, den kan spela in ljud och bild med hög kvalité. Skulle varit en dröm för alla spioner under det kalla kriget. Jag skulle bara visa funktionen för sonen, men våra stolsgrannar talade så högt att jag inte behövde säga något för att demonstrera funktionen. Denna teknik har även fördelar, skulle denna funktion finnas i förarhytten på våra pendeltåg skulle förarens utrop gällande en trafikstörning även kunna visas i text på displayerna, till fromma för de som hör dåligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.