Multitasking

Efter åtta möten på raken var jag lite mör men ändå lite glad att få lite tid att göra allt man måste göra mellan möten. Mejl, telefonsamtal, att få skriva, tänka. Det är ju mycket som ingår i ett arbete och mycket mer som jag borde hinna med.

Eftersom jag jobbat hemifrån idag, så går jobb och fritid ihop. Nu i kvällen och har jag tonat håret och förberett en presentation på en och samma gång. För mig är det en ny form av multitasking. Det funkar! Numera är man van att ha en tvättmaskin igång när man jobbar, prata i telefon och hänga tvätt samtidigt och äta vid datorn utan att spilla. Det är mycket man lär sig i dessa pandemitider.

Just nu behöver jag packa eftersom jag måste göra en jobbresa. Det var inget självklart beslut men det är nödvändigt. Jag tar nattåg med egen sovkupé och på så sätt undviker jag kontakt med andra under resan. Det känns tryggt. Och väldigt spännande. Jag har inte rest i eget sovkupé tidigare så det blir en ny upplevelse. Det låter i alla fall väldigt mysigt och jag ser fram emot att få resa med en bra bok.

Men innan resa väntar en dag på kontoret. Imorgon är jag värd och ska vägleda andra att jobba på ett säkert sätt med avstånd och handtvätt. Det är ett av de enklaste uppdragen man kan ha då alla sköter sig exemplariskt.

17 tankar på “Multitasking

 1. Låter riktigt spännande att sova på tåget! Det har jag aldrig gjort. Du får se till att det blir ett riktigt äventyr! Hur lång resa är det?

 2. Jag är så glad över att min period med frekventa tjänsteresor, främst till utlandet, är ett passerat kapitel i mitt liv. Under en period på 10 – 15 år reste jag väldigt mycket i tjänsten till olika leverantörer, oftast i Europa, men även andra världsdelar. Efter denna period med 2 – 4 resor i månaden avstår jag gärna från resor i tjänsten, gör allt för att slippa sådana om jag säger så.

   • Jo, att resa har jag egentligen inget emot. Dock blev det under en lång period i mitt liv alldeles för mycket utlandsresor i tjänsten. Så numera håller jag mig hemmavid eller i norden, jag tröttnade helt enkelt på att resa.

 3. Inte för att jag har en susning om vad du gör, men ditt jobb verkar både spännande och påfrestande.
  Ha en bra dag och en fin tågresa!

 4. Förmodar att du ska utomlands då med tanke på reslängden. Det var länge sedan jag reste i sovkupé men minns i alla fall att det var ett rofyllt och behagligt sätt att resa. Glöm inte något gott att knapra på bara!

 5. Jag har jobbat hemifrån sen mars, visst saknar jag kollegorna, men det finns många fördelar med att jobba hemma. Just den biten att kunna ta små pauser och till exempel tömma diskmaskinen eller vattna blommor. Eller göra sånt under telefonsamtal med kollegor.

  • Jag hör många som säger att de ligger på golvet, sträcker ut sig ibland, och då kan de inte ha kameran på under möten. Kul, tänker jag, det är tydligen mycket som pågår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.