Förberedelser

Idag kom ett mejl från läraren på den skrivkurs som jag ser fram emot så mycket. Förutom att hälsa välkommen, fick vi även en del uppdrag. Kursen börjar på fredag så jag har inte jättemycket tid till förberedelser. När jag dessutom jobbar för mycket så blir det ännu svårare. Eftersom jag längtar så till kursen, och är så förväntansfull, så väljer jag helt enkelt att dra ner på sömnen för att hinna med allt. Inte optimalt men det får fungera någon enstaka dag.

Ett av uppdragen handlar om förbereda en kort presentation. Det är inga problem, det kan jag göra även utan förberedelser. Ett annat uppdrag är att ta med en bok som varit viktigt för mitt eget skrivande. Genast blir det mycket svårare. Jag har ingen aning om hur jag ska tänka. Ingen bok kommer upp i mitt medvetande, spontant, så du måste jag verkligen tänka efter och leta i bokhyllan. Ytterligare uppdrag är att ta med en text, begränsad längd, att få respons på. Jag har förvisso texter men hur ska jag välja? Det tål att tänkas på.

Självklart ska jag även ta med, och kunna presentera, det som jag vill arbeta med under kursen. Här hade jag ju tänkt att komma lite längre i projektet, och även jobba med texten under denna vecka, men det lär inte tiden räcka till. Lite måste jag ju få sova.

Det kommer förstås bli väldigt bra, även om det inte blir perfekt. Jag är bara så angelägen om att få ut mesta möjliga av kursen, nu när jag kommit in. Då krävs att jag ger mig tid till förberedelser.

 

Annons

14 tankar på “Förberedelser

  1. Hrm, att dra ner på sömnen… du verkar redan sova väldigt liten del av dygnet. Resten av tiden jobbar du. Du äter inte, du har inga lediga timmar. Kan ju ha helt fel, men det låter så.
    Hoppas kursen ger avkoppling, grattis till att du kom med!

  2. Spontant känner jag att det inte är någon god idé att dra ner på sömnen utan jag hade prioriterat att sluta i tid på arbetet. Vi har bara en av oss… Hoppas du ska hinna med förberedelserna för kursen låter intressant. Svårt att välja en bok som påverkat skrivandet men jag hoppas att du ror iland det. Själv skulle jag nog känna att en viss genre påverkat mig mer…

    • Med lite mer framförhållning, kan jag ju ändra arbetstider men så här kortsikt så är det svårt. Jag hinner ju det jag hinner men inser att lagom-nivå får räcka. Jag anar att det viktigaste är att tänka efter, vad som påverkat skrivandet, vilken bok man tar med är mindre intressant. Det ska i alla fall bli jättekul med kursen.

  3. Heja dej! Fattar inte hur du gör! Utan att känna dig så bra, så är jag övertygad om att du kommer att fixa både förberedelser och kurs alldeles utmärkt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.