Vissa saker bör man låta vila

Kom upp i tid men tabbade ork så snart jag såg nyheterna. Jag läste om nyupptäckta hål på Estonia. Jag tillhör dem som tror att vi kommit så långt vi kan in analys och utredningar och bör låta fartyget vila och visa respekt för gravfrid. Visst kan man alltid hitta någon mer aspekt men jag ser inte att vi kommer längre utan behöver acceptera att vi inte kommer att få veta allt.

Jag var inte med på fartyget när olycka skedde men åkte med fartyget veckan innan den sjönk. Jag hade dessutom utsikt över färjeterminalen från mitt rum på jobbet och såg den tomma platsen varje dag. Det var påtagligt jobbigt med alla minnen, alla tankar och det kändes väldigt skönt när vi till slut kunde lägga olyckan bakom oss. Att riva upp alla känslor gång på gång, känns inte bra. Visst har jag respekt för dem som vill veta mer, men 26 år är en lång tid och det behöver finnas en rimlig chans. Men jag anar att debatten redan är igång igen.

Har haft fullt upp med jobb hela dagen och blev inte klar förrän vid niotiden ikväll, så jag får vänta till sena nyheterna innan får höra hur tongångarna går. Såg dessutom något om att Preem inte går vidare med sin ansökan om Preemraff. Det måste jag läsa mer om, vad som ligger bakom beslutet. Det gäller att hänga med i nyhetsflödet så att man är uppdaterad och inte fastnar i jobbvärlden. Med lite tur väntar även några glada nyheter.

7 tankar på “Vissa saker bör man låta vila

  1. Jag åkte med Estonia tre veckor innan fartyget gick under, tror inte heller att man ska röra runt i detta öppna sår något mer. En kollega förlorade sin dotter i samband med förlisningen, jag förlorade en fd kollega som hade varit så glad för att få göra en utlandsresa i tjänsten. Jag tänker se dokumentären, men jag tror inte ett dugg på att ett så stort fartyg flyttat sig i dyn och blottat några hål helt plötsligt.

      • Nu har jag sett hela ”serien” på D-play, intressant och välgjord, men en sak slår mig. Jag har två vänner som förlorade anhöriga på Estonia, ingen av dessa vänner ville då och vill inte idag att fartyget ska bärgas, människor med denna uppfattning fick inte komma till tals. Dom vill inte riskera att anhöriga separeras, att mamma hittas, men inte barnen, eller tvärtom, dom ska vila tillsammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.