Söndagskvällstankar

Det är söndagskväll och jag sitter här nyduschad och insmord och känner mig tillfreds. Det fanns en tid då jag var väldigt duktig på att ta hand om mig själv på söndagarna. Jag kunde bada, lägga ansiktsmask eller vad som nu kroppen behövde. Jag hade långa, sköna ritualer i badrummet och det fick mig att må bra. Av någon anledning har jag tappat bort den fina vanan, det är bara en liten smula kvar. Men ändå tillräcklig för att må bra just i kväll.

Idag har jag läst en del och skrivit en del. Behöver få upp farten i skrivandet inför kommande kurs men det är inte helt lätt eftersom det är ett tungt ämne jag skriver om. Desto viktigare att få in en vana och skriva varje dag.

Som vanligt har jag som söndagsrutin att titta på Babel på Svt. Idag hade jag en ovanlig tur då Tone Schunnesson var gäst och berättade om sin nya bok. Så sent som idag läste jag ut hennes debut, Tripprapporter, och skrev om hur jag gärna vill följa hennes författarskap. Kvällens intervju gav en inblick och nu har jag redan en ny bok att se fram emot. Härligt!

Än är inte söndagen slut så jag ska se till att hinna läsa lite mer innan det är dags för skönhetssömnen. Men först ska jag lägga upp en plan för veckan som kommer. I intensiva tider behöver åtminstone jag vara noga med att få in tid för motion och skrivande, annars tar jobbet överhand. Och det är viktigare än någonsin, nu när man jobbar hemifrån.

 

5 tankar på “Söndagskvällstankar

  1. Det är väldigt viktigt att vara snäll mot sig själv så den tiden måste prioriteras även i en stressig tillvaro. Faktum är att det är då den blir som viktigast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.