Problem ger vana

Var lite sen till datorn i morse och blev lite irriterad när allt inte startade upp snabbt och smidigt. Efter felsökning insåg jag att det är internetuppkopplingen som felade. Tog fram den privata mobiltelefonen och fick fram information om att hela stadsnätet låg nere, men att det skulle åtgärdas under dagen. En hel dag utan uppkoppling gör det synnerligen svårt att jobba hemifrån.

Anslöt till möte via app i mobiltelefonen. Det fungerade en stund sedan krånglade allt igen. Kom på ytterligare ett sätt att ansluta till mötet så att jag åtminstone kunde höra vad som sade. Den privata telefon la av men jag har ju jobbmobilen. Men när jag skulle ringa in till ett möte så hade jag inte rätt pinkod. Ja, så här fortsatte det under dagen. För bara något år sedan hade man blivit både stressad och superirriterad om en teknik fallerade. Numera är man ganska van att felsöka, hitta nya lösningar, hitta olika vägar framåt. Även alla dessa appar och annan teknik har utvecklats vilket gör et möjligt. Det är inte kul när saker krånglar men på olika sätt är det ändå möjligt att göra sitt jobb. Men det tar av min dyrbara tid.

 

6 tankar på “Problem ger vana

  1. Det har tydligen varit problem med internet i dag på en hel del platser i landet. Många är i dag bra på att hitta andra alternativ och lösningar vilket är positivt men samtidigt så inser man också hur sårbara vi är när tekniken inte fungerar som den ska. Det tycker jag är en smula skrämmande.

  2. Jag håller med Znogge om att det är skrämmande att hela samhället är så beroende av att tekniken fungerar. Som tex att ett strömavbrott stänger affärer för kassorna fungerar inte. Det i sig är inte hela världen, men det borde finnas back-up på det mesta!

    • Det är ju helt och hållet en kostnadsfråga. En del är ju helt klart värt att betala för men i många fall vill åtminstone inte jag stå för kostnaden för. Och det är ju vi som måste betala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.