Nya stigar

För en tid sedan började jag se mig om kring efter nya vandringsstigar i närområdet, för att relativt enkelt kunna komma ut i skog och mark. Jag har förstås mina favoritområden, men vill gärna ha lite variation. För några veckor sedan gick det inte så bra då jag avstod att gå igenom hästhagar. Idag åkte jag tillbaka till det stället jag ville testa men det gick inte så bra idag heller då parkeringen var full. Jag åkte vidare till nästa ställe och där gick det bättre.

Det är väl egentligen inget särskilt med dessa områden, skog, ängar, sjö och hagar. Det fiffiga är att det är tre olika rundor som sammanstrålar, vilket gör det möjligt att kombinera på många olika sätt. Där till är det bra att snabbt kunna ta bilen utan att behöva åka långt, det underlättar så mycket.

Idag blev det en skogsrunda. Solen sken, kanske 14-15 grader vilket var jätteskönt. Luften var klar och härlig att andas. Jag kan verkligen gå bort alla jobbiga tankar. En tur i skogen får mig att må bra. Idag mötte jag många svampplockare med tomma korgar. Och många hundar med ägarna långt ifrån sig. Hundarna var snälla medan hussar, mattar och svampplockare var högljudda. Jag fattar att skogen är för alla men när man söker lugnet är det trots att störande med tjatter. Men det är ju bara att traska vidare.

Kanske ingen favoritrunda men det känns bra att ha hittat dit så att jag kan ta dessa rundor ibland, som omväxling till andra. Och det känns kul att upptäcka närområdet, naturområden som man inte riktigt tänker på. Det finns mycket fint att uppleva.

6 tankar på “Nya stigar

 1. Trevligt att hitta nya platser att vandra/ promenera i.
  Så irriterande med folk som är högljudda i naturen. Jag känner mig nöjd med att i stort sett aldrig se eller höra någon enda människa under mina strövtåg i skog och mark.
  Önskar dig en fin söndag!

 2. Så bra att det finns några olika alternativ att välja mellan. Här möter man aldrig några som är högljudda utan folk småpratar med varandra i normal samtalston så det är enkelt att gå i sina egna tankar.

  • Här är det många ”nya” som hittat ut i skogarna. Det gör att det är betydligt mer folk än vanligt och många har ingen aningen om hur väl de hörs när de ropar till varandra att de inte ser någon svamp. Eller när de ropar på sina jyckar.

 3. Det lät som att gå i skogen hemma. Där kan man också välja olika långa slingor. Dock har jag aldrig stött på högljudda människor där, det är jag glad för!

  • När man söker lugnet i skogen så vill man ju inte lyssna på andras konversationer, inte ens att de skriker åt hundarna för att lyda. Här i mina trakter kan det vara ett myller av folk, en solig helgdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.