Biltvätt med förhinder

Min bil behövde tvättas så jag åkte till en bensinmack, köpte en kaffe och en biljett till automattvätt och körde sedan för att ställa mig i kön. Bara en bil framför men den mannen tog tid på sig, och förberedde sig noggrant innan han körde in. Det var bl.a. extra fälgrengöring och lite annat. När han väl körde in, gick det extremt långsamt och han stannade väldigt ofta, långt innan stopplampan tändes. Till slut lyckades han i alla fall komma fram så att automaten kunde starta. Jag hann dricka upp mitt kaffe långt innan det blev min tur. När jag såg att bilen framför blev klar, knappade jag in min kod och startade bilen. Ganska snart insåg jag att bilen framför stod kvar inne i tvätthallen och inte kunde köra ut.

Jag väntade ett tag men såg att mannen blev allt mer stressad. Något var uppenbart helt fel. Det finns dock ingen separat dörr in i hallen, bara bilporten som öppnas när det är att dags att göra in, så jag kunde inte gå in och hjälpa mannen. Istället ringde jag till macken som skickade ut personal. Tiden gick men det lyckades inte. Kön bakom mig växte. Efter ett tag kom personalen ut och meddelade att det skulle ta väldigt lång tid, de hade ringt efter bärgare med det kan ju dröja. Killen som pratade med oss var jättetrevlig och jag förklarade att jag misstänkte att föraren haft bilen igång under tvätten eftersom jag anat att jag sett att lampor varit tända. Det var inget jag tänkte på då men när problemet blev uppenbart minns jag att det var något med baklyktorna.

Eftersom det inte finns alternativ väg ut, fick vi börja backa, i tur och ordning enligt ”sist in förut ut principen”. Jag var alltså sist. Även denna manöver tog tid då det är som en U-sväng, smalt med dåligt sikt och massor av reklamskyltar som står illa till. Alla kom ut på ett bra sätt så få vi vara glada för.

Då jag redan knappat in min kod till tvätten, behövde jag gå in i macken igen för att få en ny kod. Jag förklarade av som hänt och sa hur jag led med mannen med problemet och hoppas att kommer att lösa sig. ”Jag med, det är min pappa” säger killen bakom disken som följde dramat via kamera.

Så här i efterhand finns många tankar. Jag såg ju att mannen var osäker, kanske var de första gången han tvättade bilen i automat eller kanske kan han inte svenska tillräckligt bra för att läsa alla instruktioner. Jag tyckte ju att han lyckades, trots sin osäkerhet, därav gjorde jag inget för att hjälpa. Personligen vill jag ju klara mig själv, och hade inte uppskattat om någon lagt sig i. Dessutom är det ju inte så lätt att vara till hjälp när allt är automatisk. Med facit i hand, hade mannen nog kunna spara några kronor om jag ryckt in.

För egen del förlorade jag någon timme av mitt liv men jag hade ju i alla fall kaffe och tur med vädret.

6 tankar på “Biltvätt med förhinder

    • Visst är det en balansgång. Och det är ju den som är svår. Jag var ju beredd att hjälpa men trodde inte att det behövdes. Men vem vet, det kanske var något fel som jag inte kunnat hjälpa till med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.