Energi gick och kom

Så nöjd med min dag på jobbet. Den var nämligen inte enbart fylld med möten, så jag hann tänka och få undan en del saker. Och börja på nya idéer. Det kändes bra. Jag hann dessutom fika med kollegor, både fysiskt och digitalt. Härligt!

Bestämde mig för att cykla hem innan det blev mörkt. Det känns lite lättare. De senaste dagarna har jag suttit kvar alldeles för sent på kontoret och tagit tåget hem. Men idag var det dags för cykeln igen. Det gick bra några kilometer. Sedan tog energin slut. Den bara försvann. Det var som att cykla i sirap och benen blev alldeles darriga. Jag fick stanna för att börja om, försöka få upp farten igen men det var hopplöst. Vid en lång, seg uppförsbacke valde jag att gå en bit. Det gjorde skillnad. Vips kom energin tillbaka igen och efter promenaden kändes det bra att cykla igen. Det tog tid, förstås, men till slut så kom jag hem.

Nej, roligt är det inte med cyklingen men jag kämpar på. Dessutom känner jag mig löjligt nöjd när jag är klar. Det känns lite lättare att lämna jobbtankar och få ligga på soffan med en bok eller korsord.

 

Annons

14 tankar på “Energi gick och kom

  1. Jag avskyr att cykla, och har därför sen några år elcykel. Den gör det lättare att cykla, oavsett väder. Att trampa är ett måste, men motorn hjälper till bra. För mig som bor centralt är det väldigt praktiskt med cykel.

    • Konstigt det här att vissa är cykelmänniskor och andra inte alls. För mig känns det inte som att kroppen är byggd för cykel, men inser ju att andra kroppar passar på cykeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.