Min fina hägg

Knatade hem i mörker, regn och rusk efter en mycket lång arbetsdag. Ville väl egentligen bara hem till sängen men utanför min port väntade två trista överraskningar.

På marken utanför huset låg min fina hägg. Den är förstås inte alls min men då den stått så ståtligt utanför mitt ena köksfönster har jag alltid betraktat den som min. Jag har älskat mitt träd. Men den har inte mått bra så det är fullt förståeligt att den kapats. Min hägg kommer att bli mycket saknad, både av mig och grannen som bor under mig. Vi stod en stund tillsammans och tittade på den fallna häggen.

Nästa överraskning hängde på dörren. Det planeras för fjärrvärmeavbrott. Preliminär tid är mellan 08.00-22.00. Inget vatten, ingen värme så det gäller nog att hålla sig borta tänker jag. Tur att man är välkommen till kontoret.

10 tankar på “Min fina hägg

  1. Det är alltid vemodigt när ett vackert träd behöver fällas men samtidigt kan det ställa till skada om det står kvar. Hoppas häggen får en vacker ersättare.

  2. Så tråkigt med ditt vackra träd, men om det inte mådde bra så fanns det nog inget att göra. Hoppas det blir ett nytt vackert träd på platsen.
    Att vara utan vatten och värme är inte kul, men du får väl jobba på dan då … och hoppas du får tillbaka värmen till natten – ja, vattnet också, såklart.

    • Jag studerade trädet lite mer noggrant i morse och det var nog tur att ingen kom till skada. Det hade kunna falla närsomhelst.
      Ja visst, men god planering fixar jag även att värmeavbrott. Det är betydligt värre för alla pensionär som sitter hemma i karantän, så jag ska absolut inte klaga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.