Värdskap

Idag har jag varit värd på mitt jobb. Vi har börjat välkomna tillbaka medarbetare till kontoret under kontrollerade former. Vi får vara max 30% dvs i den del av huset där jag sitter, i ett storrum med nästan 100 personer normalt sett, får vi var max 28 personer. Vi har vägledningar om hur man håller avstånd, gott om handsprit och desinfekteringsmedel/trasor för att torka av skrivbord och utrustning. Vi uppmuntrar medarbetar att komma till kontoret litet då och då och har ett schema där man frivilligt kan fylla i när man planerar att vara närvarande.

Och så har vi värdar. Det är vi chefer som delar på värdskapet och idag var det min dag. Jag gick runt, kollade läget, svarade på frågor och fanns tillgänglig och det skulle bli trångt någonstans. Redo att agera och ta beslut! Nu var det ingen överhängande risk. När jag kom i morse var vi fyra personer, under förmiddagen två till och under resten av dagen kom och gick några personer. Många satt, en och en, i konferensrum. Det var med andra ord mycket lätt att vara värd, det fanns inget att göra. Men väldigt trevligt att hälsa på alla med två meters avstånd. Det skapar gemenskap.

Nu kommer det att dröja några veckor till nästa gång. Vi är många som delar på värdskapet. Däremot behöver jag åka in till kontoret nästan varje dag. Jag har bl.a. nyanställda att ta hand om där jag behöver kunna ge vägledning, få tekniken att fungera och visa runt i lokalerna. Just nu när jag behöver jobba långa dagar, hade det varit skönt att slippa resorna. Men det få vänta några veckor.

8 tankar på “Värdskap

  • Någon dag förra veckan var vi närmare 20 personer, ett rekord! Men annars är vi väldigt få. Vi trodde att fler skulle komma tillbaka men hade tydligen fel.

   • Trodde folk ville börja komma igång som vanligt igen. De jag pratat med som jobbat hemma, har varit väldigt glada att återgå till sina kontor.

   • Hos oss är det blandat. Men eftersom vi ska undvika kollektivtrafik, och absolut i rusningstid, så är det få som kan ta sig till jobbet. Alla har olika förutsättningar.

  • Det är en väldigt viktig roll att vara värd och ibland är det enklare än man tror.
   Jag cyklar en hel del men inte varje dag. Ikväll blev det exempelvis alldeles för sent så då var det tryggt att kunna komma hem fort.

  • Det är skönt att veta att kollegorna är rädda om sig och inte tar onödiga risker. Men å andra sidan kan vi behöva ses i bland, prata med varandra så några som inte varit på kontoret sedan mars, skulle må gott av att komma till kontoret. Dem vill jag gärna locka fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.