Vilodag

En lugn och stilla söndag når snart sitt slut. Dagen startade med en måttlig sovmorgon sedan mjukstart. Försökte sedan ta mig ut i närområdet där jag letade nya strövområden. Hade tänkt mig strövområden i grannkommunen bl.a. en fornstig. När jag börjat gå kom jag på att jag varit i delar av området tidigare, och sett varningar för stressade hästar. När jag kom fram fanns återigen varningar om att beträda hagen och att de sker på egen risk. Eftersom det stod att hästarna är i hagen fram till mitten av september så väljer jag att vänta någon veckan innan jag testar den stigen. Egentligen vet jag inte om det är hästarna eller ägaren som jag är mest rädd för men jag tänker inte chansa. Jag litar verkligen inte på hästar och känner mig tveksam till någon som sätter upp så många skyltar vid en vandringstig. Det var i alla fall skönt att komma ut en stund i friska luften även om det inte blev någon långvandring.

Hemma igen blev det läsning på soffan. Har inte läst på flera veckor, vilket är ett långt uppehåll för att vara jag. Varvade läsning med att sova. Det blir inte mycket gjort men det är skönt. Det är inte ofta söndagen blir en vilodag men idag har jag verkligen lyckats med det.

12 tankar på “Vilodag

 1. Trots att det inte blev den tänkta vandringen, så ser det ut som en härligt kravlös och vilsam söndag … tror du kommer att känna dig som en ny människa den här veckan 🙂

 2. Jag är inte intresserad av att passera en hage med hästar så det var nog ett klokt beslut. För övrigt så lät det som en avkopplande och skön avslutning på helgen.

  • Det blev en fin helg. Kohagar har jag inget emot men hästar har jag mer respekt för. Å andra sidan finns barn/unga som rider men det kanske kan läsa av djuren på ett annat sätt än vad jag kan.

   • Jag har blivit jagad av tjurkalvar så jag passerar inte genom kohagar heller… Förmodligen är det så att de läser av djuren och djuren känner dem. Man får inte glömma att en del djur kan bli oroade av att människor passerar genom.

   • Korna är ju väldigt nyfikna så det har hänt att jag inte tagit mig igenom när de är för många. När det är tjurar och kalvar brukar det vara markerat så man kan ha koll på läget om det är ok att passera eller ej. Jag går sällan rakt igenom utan följer stängslet så långt som möjligt.

 3. Nej fy! Lömska hästar vill inte jag heller utsätta mig för. Du kom ju ut och fick en runda ändå, det var väl huvudsaken. Hoppas du känner dig piggare idag!

 4. Pingback: Nya stigar | På Gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.