Lyssna på kroppens signaler

Det händer ju att jag skriver om sömn. Jag är morgontrött och får vara bestämd för att komma upp på morgnarna och jag behöver många olika alarm som ringer vid olika tider. Ibland sover jag längre än jag borde. Men ibland är det nog väldigt viktigt att lyssna på kroppens signaler. Idag är en sådan dag.

När jag vaknar trodde jag att klockan gick fel. Jag tappade den i backen igår. Men den tickar på som vanligt. Efter kontroller på andra klockor blev jag tvungen att acceptera att jag sovit till 13.45. Man kan ju tro att jag varit ute och slarvat men tyvärr. Har passerat 15 timmar sömn för att kroppen ville det.

Idag ska jag lyssna. Det här senaste tre veckorna har varit väldigt intensiva. Långa, långa dagar med många mentalt påfrestande händelser. Kroppen signalerar. Jag behöver min helg till vila.

9 tankar på “Lyssna på kroppens signaler

  1. 13:45!!! Du behövde uppenbarligen sova, skulle få en smärre chock om jag vaknade framemot eftermiddagen idag. Det har nog inte hänt sedan någon nyårsdag för bortåt 20 år sedan.

  2. Kroppen säger ifrån när det behövs sömn. Personligen tror jag det beror på att du har alldeles för långa arbetsdagar. Jag förstår att du brinner för ditt arbete men medaljens baksida är tydlig. Ingen är oersättlig. Även om man har övertiden inkluderad så finns det en gräns för vad man orkar. En bra arbetsgivare ser till att arbetstagarna inte går in i den berömda väggen!

    • Visst är jobbet en del men det finns även annat, den totala balansen i livet. Ibland har man mer att göra och bland mindre. Nu är det mer och det handlar väldigt mycket om att få alla medarbetare att må bra och inte gå in i väggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.