Möten, firande och spam

Arbetsdagarna fylls av allt konstigare blandningar. Började ännu tidigare än vanligt då jag behövde ta mig till kontoret innan ett frukostwebbinarium började. Kul med nya intryck som start på dagen även om det var väldigt tidigt. Sedan fortsatte dagen i rasande fart med möten och samtal. Under dagen började jag ana ugglor i mossen och fick konsultera mina medarbetar. Det visade sig att chefen fyllde år vilket jag inte visste något om. Så något storartat firande hann jag inte ordna men jag hann i alla fall gratta honom med en fika.

På eftermiddagen när jag trodde jag hanterat alla knepigheter upptäckte jag ett misstänkt mejl. Kunde först inte avgöra om det var nätfiske eller bedrägeri men anmälde förstås enligt vårt säkerhetssystem. Det visade sig vara korrekt då det var ett test som företaget skickar ut ibland för att se att vi är uppmärksamma. Ganska otrevligt när man får många andra konstiga mejl som är på riktigt. Tyvärr hann jag inte mer än lämna kontoret innan jag upptäckte märkliga mejl i min privat mobiltelefon. Jag är så trött på alla som försöker luras och bedra. Även om de inte kommer åt mig eller mina intressen så stjäl de min tid och min energi.

I morgon ska jag jobba hemifrån, så då kan jag få sova några minuter längre, vilket jag ser fram emot. Men innan dess blir det lite tv-tittade eller annan lättsam underhållning.

 

Annons

10 tankar på “Möten, firande och spam

 1. Med tanke på att du är så pass nyanställd så är det inte lätt att hålla reda på födelsedagar så jag tycker egentligen att någon annan kunde fixad firandet, eller om det nu är din uppgift informerat dig. Det är ju så olika hur man gör på olika arbetsplatser.

  Ett sådant testmail hade gjort mig riktigt irriterad men jag vet att det sker diverse kontroller på olika arbetsplatser.

  • Det var nog ingens uppgift att fira, han är så pass ung och våra större firande är vid 50 år, 60 år och 65 år. Inom avdelningen har vi även firat 40 åringar. Men det hade varit trevligt att göra något och jag hade gärna köpt en blomma eller något gott till honom.

   Testmejlet har ett gott syfte men just idag var det inte rätt tid.

 2. Detta med att bli blåst har nog gällt under alla tider, det gäller bara att vara vaksam. På stenåldern gick det säkerligen runt försäljare mellan byarna som sålde usla stenyxor, när dom lämnat byn skrattade dom nog och vem har inte hört talas om hästhandlare? Vi har ett synnerligen effektivt filter mot skräppost på jobbet, sällan som något slinker igenom, detsamma gäller min privata mailadress, sällan som det dyker upp nätfiske/skräppost.

  • Jag har varit hyfsat skonad men har läst rapporter om hur attackerna bara ökar och ökar och att trixen blir fler och fler.
   Det märkliga var i privata epostsystemet att jag fått två mejl med samma innehåll men bara det ena fastade i filtret. Nåväl, allt gick bra, bara lite trött och irriterad.

 3. Det gäller att vara uppmärksam på vad som dyker upp i mejlkorgen – jag tycker gmail hittills varit väldig bra på att stoppa skräpet, men såklart måste man vara uppmärksam.
  Ha en bra jobbdag hemma och ha en bra helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.