Hur öppen och ärlig ska man vara?

Igår tänkte jag inte skriva något inlägg i min blogg. Jag tänkte att dagen var ju inte speciellt upplyftande och det är ju inte så roligt att inse att man inte har den balans i livet som man önskar. Det hade varit så mycket enklare att bara glömma och låtsas som att inget hänt. Så tänkte jag till, nej, jag ska inte glömma och gömma undan. Jag vill kunna gå tillbaka och se hur det var och jag vill inte ljuga för mig själv. Så jag skrev.

Idag nöjer jag mig med att konstatera att dagen blev ännu värre. Det är yttre händelser som jag inte har rådigheter över utan bara behöver hantera. Arbetsdagarna blir längre och uppgifterna svårare. Idag smet jag ut vid 16.30 för att köpa sushi, hade varken fått frukost eller lunch, bara kaffe och juice. Nu tar jag en paus för att orka.

Så mitt i allt kom en kallelse till en kurs som jag glömt att jag anmält mig till. Det är en kurs på en folkhögskola som kommer att gå under några helger under hösten. Det är kurs från fredag eftermiddag till söndag kväll. Reptilhjärnan hann tänka att det där kommer jag inte hinna med. Men den tanken satte jag stopp för. Såklart att jag ska gå kursen nu är jag äntligen kommit in. Så klart att jag kan ta ledigt några eftermiddagar. Nu har jag något att se fram emot.

12 tankar på “Hur öppen och ärlig ska man vara?

 1. Så länge man inte har något som håller en tillbaka så kan arbetsdagarna växa ut i all oändlighet och glida in på helgen. Så var det för mig innan jag fick sonen, arbetade i princip söndag eftermiddag till fredag kväll, + mängder med utlandsresor i tjänsten. Under lediga dagar förlade jag ofta mina utflykter till någon plats jag behövde besöka yrkesmässigt, gör även så fortfarande men i betydligt mindre utsträckning och de många utlandsresorna är tack och lov ett minne blott.

  • Visst är det lätt att jobba för mycket, särskilt när man inte har familj. Jag ska bli bättre men just nu när det gäller hälsa, säkerhet mm så finns inga stopp, jag bara måste lösa det.

 2. Jag tror att man ska vara så öppen och ärlig som man känner sig komfortabel med att vara för allt vill man kanske inte skriva om i bloggen. Dessutom tycker jag det är viktigt att vara öppen och ärlig mot sig hur man än väljer att dokumentera.

  Grattis till att du kom in på kursen och helt rätt tänkt där. Reptilhjärnan är snabb men får man bara tänka ett varv till kan det bli ett bättre resultat. Självklart ska du gå kursen och så trevligt att ha några kurshelger att se fram emot.

  • Kloka tankar. Det är ju bara en bråkdel av livet som hamnar i bloggen. Nu ska jag i alla fall glädjas åt kursen och betala in avgiften snabbt, innan jag ångrar mig.

 3. Finns inte mycket annat att säga än de andra redan sagt, så nöjer mig att gratulera till kursen.
  Vilken vecka var det din novell var i någon tidning?

 4. Hur mycket man vill berätta och hur öppen man vill vara på bloggen är såklart individuellt – men man måste vara ärlig och öppen gentemot sig själv. Bra att du beslutat att var med på kursen – Grattis till att du blev antagen!

  • Det var precis så jag tänkte. Jag nästan skämdes för att erkänna hur det är och så ska det ju inte vara. Men oj så mycket som jag inte skriver blogg, det skulle bli urtrist om allt kom med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.