Från tandläkarstol till takterrass

Det blev till att kliva upp tidigt i morse för att hinna jobba några timmar här hemma innan det blev dags att bege sig till tandläkaren. Numera ringer tandsköterskan dagen före besöket för att försäkra sig om att man mår bra och är helt frisk. Även när jag kom fick jag frågan vilket känns tryggt. Dagens besök var lite speciellt då jag var tvungen att få en krona till ett implantat avskruvat, efter som det finns ett materialfel i kronan. Jag visste inte vad jag kunde vänta mig av behandlingen men allt gick bra. Av någon anledning hade jag ytterligare en ny tandläkare idag, vet inte hur många olika jag träffat nu, men hon var duktig så jag är nöjd. Nu har jag alltså en liten glugg och får vänta på att de ska ringa, så att jag får en ny krona på plats. Det borde vara klart på några dagar men frågan är om de hinner för helgen eller ej. Jag klarar mig fint under tiden.

Efter besöket hos tandläkaren for jag vidare till jobbet. Där fanns flera kollegor vilket var väldigt kul. Vi är inte bortskämda med att träffa varandra så vi uppskattar varje chans att få prata en stund. Efter några möten blev det dags för lunch. Vi var fyra kollegor som hade med oss matlådor. Vi har en fantastisk takterrass på 12:e våningen, soligt men ändå lite fläktande vind. Helt underbart: både maten, sällskapet, vädret och utsikten. Mycket bättre än att ligga nedtryckt i en tandläkarstol.

Under eftermiddagen hade jag och min chef planering av hösten och det gick utmärkt. Vi unnade oss även en kaffepaus på takterassen. Känns som att man måste passa på dessa fantaktiska dagar. När chefen gick hem för att hinna med ett kvällsdopp med frun, fick jag några extratimmar att slutföra några saker. Jag är inte riktigt ikapp efter semestern men hyfsat nära ändå. Det får man vara nöjd med, det är ju bara onsdag.

Kvällsaktiviteten består av att försöka vädra och få ner temperaturen i lägenheten. Det känns inte riktigt nyttigt att sova i denna hetta, både kropp och hjärna påverkas av värmen. Med lite tur kommer svalare temperatur mot slutet av veckan men jag lär få stå ut några dagar till.

 

10 tankar på “Från tandläkarstol till takterrass

 1. Jag köpte ytterligare en fläkt igår, så nu har vi en i tv-rummet, en i bäddsofferummet och takfläkt i sovrummet.
  Takterrass låter väldigt skönt!

  • Någon gång ska jag köpa en kylanläggning till sovrummet. Det blev inte denna sommar men kanske kan det bli av när jag ska skapa mitt hotellsovrum.

 2. Så skönt att tandläkarbesöket gick bra. En trevlig lunch på takterrassen lät inte fel det heller.

  Vi har en portabel AC och det är guld värt när det är riktigt varmt.

 3. Låter härligt med en takterrass på jobbet och trevligt att träffa några kollegor också – så ett bra samtal med chefen – en bra dag! Tandläkarbesök är mindre kul … och värst brukar det vara för plånboken. 🙂

  • Faktiskt att dessa tandläkarbesök är gratis. Det är en reklamation på en dåligt utfört jobb. Så jag är glad och tacksam att de upptäckt felet, står för det och hjälper mig med en lösning.
   Takterassen är helt fantastik. I somras kunde vi inte nyttja den pga av argsinta måsar men nu är den vår igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.