Sommar i P1

I dag sänds sommaren sista sommarprat i Sommar i P1. Jag har lyssnat till näsan alla, men undantag av tre program som jag börjat lyssna på men gett upp. Jag försöker lyssna på allt då jag tycker att bredden är viktig. Jag tycker även att det är viktigt att lyssna på dem man vanligen inte lyssnar på, där finns mycket att lära och ta in andras perspektiv.

Min upplevelse är att det varit många bra program men få, eller snarare inget, som sticker ut. Inget program är så där extra bra som man vill berätta för alla om eller som man vill lyssna på igen. Det gör att jag i år inte kan göra någon topplista, då nästan alla är mittemellanbra. Min upplevelse är även att valet av producent är väldigt viktigt. Ibland kan man nästan ana vem som producerat och ibland önskar man att det varit någon annan.

I år vill jag i alla fall ge mitt hedersomnämnande till Lena Endre. Det är hennes program som jag uppskattade allra mest och som gett mig skönast känsla i magen..

 

4 tankar på “Sommar i P1

  1. Själv har jag knapp lyssnat i år och kan verkligen inte uttala mig om kvaliteten på sommarens program. Däremot så tror jag att det är ytterst individuellt vad man tycker om. Läste hos en annan bloggare som lyssnat på i princip alla program att Lena Endres var inget speciellt alls. Däremot så tycker jag att det är viktigt med ett brett urval när det gäller sommarpratarna. Ibland kan det som man inte alls trodde skulle vara intressant visa sig vara väldig givande.

    • Så klart att smaken är individuell, alla tycker inte om samma saker. Det är ju därför som bredden är viktigt. Jag tycker ändå man kan höra skillnad i kvalitet tex de som har ett genomtänkt upplägg, en röd tråd som fungerar mm. Det är också skillnad på det som bara vill prata och de som vill berätta något. Det är inte alla som lyckas fånga fler än de redan frälsta och de som når ut oväntat långt, tycker jag man kan en eloge till.

  2. Lena Endres program gick rakt in i mitt hjärta också – sättet att ha vänner bl.a..
    Jag klickar ofta in mig efteråt under årets gång för att lyssna – och stunderna till nya tankar och faktisk kunskap är berikande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.