Snöstorm

Snöstorm av Augustin Erba är en roman som jag inte kunnat släppa ifrån mig. Jag kom direkt in i berättelsen och sedan ville jag bara läsa. Det är inte ofta jag sträckläser 358 sidor men igår fanns inget alternativ.

Berättelsen börjar på ett tåg som fastnar i en snöstorm, På väg till restaurangvagnen, blir huvudkaraktären Tomas, stoppad av sin ungdoms stora kärlek. Det ger oss ut på en resa där vi får uppleva en tragisk barndom och hur universitetsstudier kan påverka en människas liv. Det handlar om kärlek, livsval och konsekvenser av olika val som görs.

I mitt tycket är detta väldigt bra skrivet. Det är korta avsnitt som tillsammans bygger ihop hela berättelsen. I det fall det finns tidshopp är de helt naturliga. Allt känns äkta, nära, som att lyssna till en vän. Man gläds och man delar sorg. Vissa delar gör riktigt ont att läsa. Jag känner igen mig mycket från min egen ungdomstid och tänker förstås på hur mitt liv påverkats av de val jag gjort. Och hur de hade kunnat bli om jag valt annorlunda. Att läsa denna bok var ett mycket bra val och jag rekommenderar gärna boken till fler.

2 tankar på “Snöstorm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.