Vingligt

Ännu en måndagmorgon, solen skiner och en ny vecka har startat. För mig är det sista veckan med semester för denna sommar. Långfrukost passar mig utmärkt. Igår köpte jag havrekuddar eller vad det nu kan heta, en sorts flingor jag åt som liten. Nja, kanske inte riktigt lika gott som jag minns den det gick ner, förstås.

Tog några vingliga tramptag på cykel. Trodde först jag tappat bort cyklingskunnandet helt, men det visade sig att sadeln satt snett och löst och gjorde färden ostabil. Det ska jag åtgärda förstås.

Tog bilen till jobbet. Behövde fixa några saker. Blev förvånad över att se personer där, fler än i våras. Det tycks som att många inte orkar med att sitta hemma längre och har hittat alternativ till att ta sig till jobbet. Det är fortfarande långt i från trängsel så det kommer att fungera fint. Själv valde jag att åka hem och fortsätta jobba hemifrån. Det var kul någon timma men nu vill ha min semester. Bara några saker till att fixa. Känns som att även min jobbkoncentration är lite vinglig. Vilket utmärkt bevis för en bra semester!

6 tankar på “Vingligt

 1. Har man en gång lärt sig att cykla så brukar det sitta i så det var ju bra att det bara var sadeln.

  Jag tror att det finns en del som tröttnat på att arbeta hemifrån och tycker att det är ensamt utan den sociala kontakten. På äldsta frökens arbetsplats får personer som kan köra bil dit arbeta på plats medan övriga uppmanas att arbeta hemifrån. Sonen växlar lite men när han är på företaget så cyklar han dig.

  Bra att du ville hem igen för så ska man känna på semestern!

  • Ska göra en sista semestertur sen ska jag ta tag i cyklandet.

   Jag tror att vi snart kommer att få nya förhållningsregler kring hem/kontorsarbete så jag avvaktar och ser vad som händer. Men tydligt är att många mår väldigt dåligt och det kan man inte blunda för och måste hitta lösningar.

   Jag är nöjd att få vara så pass ledig som jag varit denna semester, brukar bli störd betydligt oftare så några timmar jobb då och då gör inte så mycket.

 2. Jag tycker det är synd att du måste in och jobba på semestern. Det kvittar om det bara är någon timme. Semester går ju ut på att man har sammanhängande ledighet.
  Hoppas du och cykeln blir riktigt goda vänner!
  Njut av sista veckan nu!

  • Det är ju en del av frihet under ansvar, tänker jag. Alternativet är att beordra ut semestrar, vilket är betydligt sämre. Jag är glad och tacksam att jag har ett intressant jobb.
   Nu, snart, ska jag fortsätta semestern. Ska nog hinna med en resa, om jag håller mig frisk.

 3. Jag var också vinglig i våras när jag cyklade för första gången på väldigt många år, men det gick över 🙂
  Ha en fortsatt bra semester! Njut så länge den varar!

  • Tack! De här lugna veckorna har gjort gott. Jag har fått tillbaka så mycket energi. Nu ska jag ta vara på de sista semesterdagarna och njuta av solen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.