Flickebarnet

Min mamma är född i Skåne men var liten när familjen flyttade norrut och hamnade i Närke/Västmanland. Eftersom både mormor och morfar hade föräldrar och syskon kvar i Skåne, reste de dit varje sommar och när jag var liten följde jag ofta med. Även min familj reste dit, åtminstone så länge som mammas farmor, mormor och morfar levde. Numera har min mamma telefonkontakt med alla sina släktingar, de talar med varandra varje vecka.

Mina vandringar i Skåne engagerar och den föregående veckan har varit mycket orolig för min mammas morbror. Han är i 85-års åldern och gillar inte att jag vandrar ensam. Så snart det började regna i hans del av Skåne blev han orolig och var beredd att sätta sig i bilen för att hämta ”flickebarnet”. Stackars man som inte fått ro i kroppen förrän han fick veta att jag kommit hem tryggt.

Att jag närmar mig 50 år och är van att klara mig själv, har ingen betydelse för vem vet vad som kan hända i de skånska skogarna. Jag skrattade gott åt saken och är samtidigt glad att någon bryr sig.

Men det här med att bli kallad ”flickebarn”, den tiden trodde jag var förbi. Så fel man har ibland!

6 tankar på “Flickebarnet

  1. För honom kommer du alltid att vara ett flickebarn som han kommer att oroa sig för när du är ute på vandring. Det hjälper inte att du närmar dig 50 utan handlar om oro och omtanke.

  2. Det där slipper man, men i ex föräldrars ögon är man nog alltid ”barnet”. Så betraktade min farmor sina söner fram tills hon gick bort, min pappa var då 62. Tack och lov slipper jag detta, min pappa som fortfarande lever betraktar mig och min bror som jämlika, inget annat. Äldre släktingar är det numera väldigt ont om, min mor gick bort tidigt, men betraktade under sina sista år mig mer som en någon man rådfrågade, inte som ett barn.

    • För mig är det nog lite olika i olika sammanhang. Min pappa kan ena stunden se mig som ett barn, nästa be mig laga tvättmaskinen (vilket jag aldrig kunnat). Men för vissa är jag nog alltid liten flicka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.