Blå och röd

Mina vandringar påverkar både utsidan och insidan av kroppen. Kondition och träningsvärk är bara att tacka för. Benhinneinflammation eller liknande är inte lika kul men det går över. Allt är självförvållat.

Något jag har svårt att förstå är varför jag har så många blåmärken och på så märkliga ställen. Några kommer direkt medan andra tar tid på sig att komma fram. Ben, armar, mage, höft och rumpa fylls av fläckar.

I år har jag även flertalet sår efter olika saker som skavt. De mest märkliga är två sår på halsen vilka är svårförklarliga. Men de är små och gör inte ont. Däremot har jag varit mer oroligt för ett större står på höger ben. Under dagarna i Skåne var det mycket rött och irriterat. Har försökt pyssla om det sedan dess och nu äntligen tror jag att läkningen är på gång. Det är inget var men ser allmänt äckligt ut. Borde förstås ha gjort rent direkt men det är inte så lätt i skogen och jag upptäckte inte i tid hur illa det var. Nu har jag i alla fall koll så om det blir sämre behöver jag be om hjälp. Kanske var det lite Stockholmsluft som behövdes.

Tills vidare döljer jag alla blåa och röda märken bakom vida linnekläder. Det passar mig ypperligt.

6 tankar på “Blå och röd

  1. Aj då, det lät så där. Får man blåmärken utan anledning kan det finnas anledning att kolla upp det. Har ett minne av att du skrivit om det tidigare… Hoppas såren läker som de ska.

    • Jo, jag får lätt blåmärken och i vissa perioder alldeles för lätt. Jag lever i tron att jag ska äta mer K-vitamin men har aldrig kollat upp det.
      Jag tror att läkningen har satt fart nu, vilket känns jätteskönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.