Vandring Vattenriket

Efter några vandringsdagar i trakterna kring Höör och Hörby, tog jag mig med buss till Kristianstad. Där väntade hotellnätter, helt fria från gnagande skogsmöss, och dagsturer. Skåneleden arbetar med att skapa en ny delled och det finns fyra etapper klara. Jag valde att gå tre av dem som dagsturer. Jag gick så länge jag orkade, vände eller och tog sedan bussen tillbaka till Kristianstad. Det var generellt sett väldigt lättgånget, platt och mycket längs vägar eller breda stigar.

Att gå dagsturer är något annat än att gå med tung packning. Jag orkar gå längre och njuter mer. Å andra sidan missar jag kvällarna i vindskydden. Just i år var det ingen förlust. Att inte få sova pga av gnagande möss, var lite mer än jag klarade av i år, därav var det skönt att få komma tillbaka till ett hotellrum med dusch.

Vattenriket för tankarna till trakterna kring Kristianstad med sina vackra vattenområden, ån och strandängar. Men trakterna har så mycket mer att erbjuda. Ner mot Åhus är floran mer artfattigt men många fåglar och insekter. Jag önskar att jag kunde fler fågelarter.

Även när jag var klar med dagens vandringar, gick jag gärna till naturrummet, eller satt i något av de utomhusmuseer som finns. Där kunder man sitta i små skydd och bara vänta in naturens skådespel. Återigen förundras jag över närheten till naturens prakt, bara några hundra meter från hotellet. Så underbart.

Här finns andra vandringar under samma resa:

Vandring Frostavallen, Vandring Maglebjär – Bjeveröd, Vandring Fulltofta.

 

Annons

15 tankar på “Vandring Vattenriket

 1. Pingback: Vandring Frostavallen | På Gång

 2. Pingback: Vandring Fulltofta | På Gång

  • Nej, de små rackarna kan verkligen förstöra så det slipper man gärna. Har aldrig varit med om så många och orädda tidigare. De var överallt. Hu.

 3. Pingback: Vandring – Maglebjär till Bjeveröd | På Gång

 4. Vad kul att du varit i Kristianstad, min hemstad. Naturum är en favorit, jag längtar efter att få visa mitt lilla barnbarn det när vi kan träffas igen.

  • Det förstår jag, jag blev helt tagen av hur härligt det var där. Tänk att naturen kan vara så lättillgänglig och det finns så mycket att lära sig. Hoppas att ni får komma dit snart.

 5. Det låter som ett väldigt bra upplägg med dagsvandringar och slippa packningen. Då kan man njuta på ett helt annat sätt av naturen misstänker jag. Ett upplägg som hade passat mig perfekt. Gnagande möss vill jag inte ens tänka på…

 6. Det var väldigt länge sedan jag var i Kristianstad, Vattenriket har jag hört talas om vi blogg- och facebookvänner och det finns helt klart på min ”att göra lista”. Personligen föredrar jag med ålderns rätt helt klart dagsturer.

  • Hm, jag har funderat på det där med åldern, om det är den som gör sig påmind… Nåja, jag har inte så mycket semester så jag vill ta vara på dagarna.

   • Jag är 57, så det blir dagsturer numera, dom långa vandringarna efter ex Sörmlandsleden och Upplandsleden ligger bakåt i tiden. 🙂

   • Åh, då ligger jag några få år efter dig. Men jag ska absolut skaffa ett bättre/tjockare liggunderlag och välja sköna, regnfria nätter nästa gång. Men visst, dagsturer har sin charm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.